KATEGORIJE

Održan 6. Hrvatsko-ruski psihijatrijski kongres

10.09.2021. / vijesti / međ. suradnja

Svečano otvorenje Šestog hrvatsko-ruskog psihijatrijskog kongresa s međunarodnim sudjelovanjem pod nazivom Lijek i riječ održano je u četvrtak, 9. rujna 2021. u Kulturno-turističkom centru Gervais, Opatija, u organizaciji Hrvatskog instituta za duhovnu psihijatriju u suradnji s Moskovskim regionalnim društvom psihijatara i narkologa te Moskovskim državnim sveučilištem za medicinu i stomatologiju ”A. I. Yevdokimov”.

Sudionicima su se obratili predsjednik Kongresa Miro Jakovljević, predsjednica Hrvatskog instituta za duhovnu psihijatriju Ivana Ljubičić Bistrović, predsjednik Kongresa s ruske strane akademik Boris Tsygankov, koji je ujedno i potpredsjednik Ruskog psihijatrijskog društva, gradonačelnik Grada Opatije Fernando Kirigin, ruski veleposlanik u Hrvatskoj Nj. E. g. Andrey Nesterenko, izaslanik riječkog nadbiskupa vlč. dr. Mario Tomljanović, rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić-Samaržija, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora dr. sc. Ivan Ćelić te izaslanik predsjednika Vlade RH primarijus Željko Plazonić.

Osim psihijatara iz Hrvatske, Kongresu su prisustvovali ugledni psihijatri iz Rusije, Švicarske, Ukrajine, SAD-a, Slovenije, Izraela, Srbije i Sjeverne Makedonije. Bila je to prilika za razmjenu stručnih znanja i kliničkih iskustava s domaćom i međunarodnom publikom, pri čemu posebno treba istaknuti dolazak hrvatskih i ruskih eminentnih psihijatara, akademika i znanstvenika, među kojima je bio i akademik Vsevolod Tkachuk, dekan Medicinskog fakulteta Sveučilišta Lomonosov u Moskvi.

Skip to content