KATEGORIJE

Održan 6. PhD Career Cafe

07.06.2023. / vijesti / doktorska škola

Jučer je u Cafe baru Kampus (Akvarij) u organizaciji Doktorske škole, Ureda za karijere Sveučilišnog savjetovališnog centra i Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci, održan šesti po redu PhD Career Cafe na temu „Izazovi doktorandica i doktoranada“.

U opuštenoj se atmosferi bez cenzure raspravljalo o izazovima s kojima se susreću doktoradi/ce na putu do željenog doktorata. Kao neki od bitnijih izazova spomenuti su nedostatak slobodnog vremena te status samih doktoranada koji uz rad na doktoratu najčešće izvršavaju i brojne druge obveze (nastavu i slično), te je istaknut značaj dobre komunikacije i suradnje doktoranda i mentora.

Panelisti tribine bili su prof. dr. sc. Marta Žuvić, prorektorica za studije, studente i osiguranje kvalitete te doktorandi Zrinko Baričević, mag. biotech. (Odjel za biotehnologiju) i Ana Ćosić Pilepić, dipl. oec, dipl. psih. (STEPRI d.o.o.).

Tribinu su moderirali predstojnik Doktorske škole prof. dr. sc. Igor Prpić, dr. med. i voditeljica Ureda za karijere Sveučilišnog savjetovališnog centra Nikoleta Zubić.

Skip to content