KATEGORIJE

Održan DIOSI trening namijenjen doktorandima

15.06.2022. / vijesti / diosi

Trening za istraživače u ranoj fazi karijere „Inovacije i stvaranje vrijednosti u znanosti“ održan je 13. i 14. lipnja u STEP RI znanstveno-tehnologijskom parku Sveučilišta u Rijeci u okviru Obzor 2020. projekta DIOSI. 

Iskusni predavači Boris Golob i dr. sc. Ani Gerbin vodili su 15 doktoranda kroz dva dana intenzivnih radionica, prikaza slučajeva, zadataka i rasprava, kako bi ih upoznali s kreativnim načinom razmišljanja, poduzetništvom i inovacijama – od ideje, prepoznavanja i ocjenjivanja prilike i potreba korisnika, formiranja tima i prikupljanja resursa, do promišljanja realizacije. Doktorandi su stekli uvid u osnovne koncepte i suvremene alate u inovacijama i poduzetništvu, čime se potiču za transfer rezultata istraživanja u društvo te unaprjeđenje suradnje akademskog sektora i organizacija iz gospodarstva i zajednice na inovativnim projektima. Uz navedeno, teme treninga obuhvatile su koncept intelektualnog vlasništva, moguće načine zaštite i komercijalizacije, osnovne elemente poslovnog modela, osnovne aspekte financija i poreznog sustava za znanstvenike te razradu i predstavljanje vlastitih ideja uz kritičku procjenu tuđih. 

Trening su otvorili prorektor za strateške projekte prof. dr. sc. Saša Zelenika, voditelj projekta DIOSI na Sveučilištu u Rijeci, i prof. dr. sc. Igor Prpić, dr. med., predstojnik Doktorske škole Sveučilišta u Rijeci. Trening je održan u suorganizaciji Sveučilišta u Rijeci i STEP RI znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci. 

Skip to content