KATEGORIJE

Održan ERC Advanced Grant informativni dan i okrugli stol o jačanju znanstvene izvrsnosti na Sveučilištu u Rijeci

19.04.2024. / vijesti / CPP

Informativni dan za ERC Advanced Grant održao se 18. travnja 2024. u Akvariju. Informativni dan otvorio je prorektor za znanost i umjetnost prof. dr. sc. Gordan Jelenić s nekoliko pozdravnih riječi.

O uvjetima prijave i strukturi projektnog prijedloga za Advanced Grant govorila je rukovoditeljica Centra za potporu pripremi kompetitivnih znanstvenih projekata dr. sc. Ana Butković. Drugi govornik informativnog dana, dr. sc. Jerko Markovina, uključio se online iz Bruxellesa i okupljenima opisao kako izgleda dobra prijava ERC projekata.

Osim informativnog dana, istog dana u kasnijem terminu od 12.30 sati održao se i Okrugli stol na temu jačanja izvrsnosti na Sveučilištu u Rijeci. Na okruglom stolu sudjelovali su: prof. dr. sc. Gordan Jelenić, akademkinja Milena Žic Fuchs, akademik Stipan Jonjić, prof. dr. sc. Stjepan Bogdan i izv. prof. dr. sc. Jasenka Gudelj. Povela se živahna rasprava o aktualnom stanju na Sveučilištu u Rijeci po pitanju izvrsnosti, ali i o potencijalnim mogućnostima za napredak koje se otvaraju u budućnosti. Predstavljeni su primjeri prakse s drugih Sveučilišta te na nacionalnoj i međunarodnoj razini iz kojih se može puno naučiti. Okrugli stol zaključen je u pozitivnom tonu zakuskom u prostoru Akvarija.

U nastavku se nalaze materijali s održanog Informativnog dana:

Pozdravne riječi / Gordan Jelenić

Advanced Grant: uvjeti prijave i struktura projektnog prijedloga / Ana Butković

Kako napisati dobru prijavu za ERC projekt / Jerko Markovina

Skip to content