KATEGORIJE

Održan je ENRICH, EIT i RISE info dan

20.11.2019. / vijesti / eu projekti

U organizaciji Agencije za mobilnost i programe EU te Austrian Research Promotion Agency, 15. studenoga 2019. održan je informativni dan s ciljem upoznavanja sudionika sa specifičnostima i mogućnostima suradnje putem ENRICH mreža, RISE projekata te uključivanjem u EIT programe.

Info dan je započeo predstavljanjem ENRICH mreže centara koji promiču internacionalizaciju i suradnju u području znanosti, tehnologije i inovacija između europskih organizacija s partnerima iz Brazila, Kine i Sjedinjenih Američkih Država.

Predstavljen je i Europski institut za inovacije i tehnologiju (European Institute of Innovation and Technology – EIT), s fokusom na aktivnosti hrvatskih sudionika u EIT Health programu, kao i mogućnostima koje EIT Health nudi istraživačima i inovatorima.

Naposljetku, Agencija za mobilnost i programe EU predstavila je pravila natječaja, uvjete sudjelovanja te mogućnosti međunarodne i međusektorske suradnje kroz Obzor 2020. Marie Skłodowska – Cure akcije i to kroz RISE projekte razmjene iskustva i znanja u području istraživanja i inovacija.

Razmjena iskustva i znanja kroz kratkoročnu mobilnost osoblja u središtu su RISE projekata, a ovogodišnji natječaj za razmjenu osoblja u području istraživanja i inovacija otvara se 5. prosinca 2019. te je rok prijave 28. travnja 2020. godine.

Na sljedećim poveznicama možete preuzeti prezentacije s informativnog dana:

Skip to content