KATEGORIJE

Održan info dan Obzor 2020. – širenje izvrsnosti i sudjelovanja

29.10.2019. / vijesti / eu projekti

U organizaciji Agencije za mobilnost i programe EU dana 24. listopada 2019. godine, održan je informativni dan o mogućnostima financiranja u sklopu mjere Širenje izvrsnosti i sudjelovanja (Spreading excellence and widening participation).

U okviru Obzor 2020. programa, a prvenstveno kroz navedenu mjeru, potiče se podizanje istraživačkih kapaciteta, istraživačke izvrsnosti i uključivanje istraživača i istraživačkih institucija iz tzv. Widening zemalja u zajednički Europski istraživački prostor.

Upravo zbog toga, Agencija je organizirala info dan kako bi korisnike upoznala s mogućnostima financiranja u sklopu ove mjere, ali i istakla nove mogućnosti koje će hrvatskim prijaviteljima biti na raspolaganju u okviru nadolazećeg okvirnog programa Obzor Europa.

Pored osnovnih informacija o Obzoru 2020. i mogućnostima u okviru radnog programa, u iznimno sadržajnom info danu, potencijalni korisnici mogli su se upoznati s hrvatskim primjerima dobre prakse, te steći uvide u ključne izazove, prednosti i poteškoće s kojima su se u provedbi i prijavi projekata i projektnih prijedloga do sada susretali uspješni hrvatski prijavitelji.

Na sljedećim poveznicama možete preuzeti prezentacije s informativnog dana:

Skip to content