KATEGORIJE

Održan Nacionalni informativni dan programa Obzor Europa

26.05.2023. / vijesti / eu projekti

U organizaciji Agencije za mobilnost i programe EU-a, Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG BICRO) i Sveučilišnog računskog centra Sveučilišta u Zagrebu (Srce), u srijedu 24. svibnja 2023. godine održan je Nacionalni informativni dan programa Obzor Europa.

Na nacionalnom informativnom danu predstavljene su osnovne karakteristike programa Obzor Europa, nacionalni sustav podrške, mjere za jačanje nacionalnog sudjelovanja u programima EU-a, usluge koje pružaju nacionalne osobe za kontakt, iskustva uspješnih prijavitelja iz prethodnih natječaja te iskustva evaluatora. Predstavljena su i različita područja programa Obzor Europa te otvoreni i nadolazeći natječaji u okviru radnoga programa za godine 2023. i 2024. Materijali s održanog nacionalnog informativnog dana dostupni su na poveznici.

Podsjećamo da u lipnju Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Agencija za mobilnost i programe EU organiziraju i druga važna nacionalna događanja vezana uz program Obzor Europa:

1. Informativni dan o aktivnostima Širenja sudjelovanja i izvrsnosti13. i 14. lipnja 2023godine

Namijenjen je potencijalnim prijaviteljima zainteresiranim za razvijanje projektnih prijedloga u okviru aktivnosti Širenja sudjelovanja i izvrsnosti unutar programa Obzor Europa. Program će izvoditi stručnjaci Europske komisije, nacionalne osobe za kontakt za ovo područje te uspješni korisnici koji će predstaviti svoje projekte. Informativni dan organizira Europska komisija, FER UNIZG,  MZO, AMPEU, a održat će se na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

Na poveznici je dostupan preliminarni program događanja, a za sudjelovanje se možete registrirati ovdje.

2. Godišnja konferencija programa Obzor Europa – Razvoj mreže znanstvenih menadžera15. lipnja 2023. godine

Prva godišnja konferencija programa Obzor Europa namijenjena je znanstvenim menadžerima na visokim učilištima i znanstvenim institutima uključenima u razvoj i provedbu projekata financiranih instrumentima Europske unije. Cilj je konferencije pružiti pregled mogućnosti za znanstvene menadžere na nacionalnoj razini i u programu Obzor Europa; predstaviti nacionalnu potpornu strukturu za znanstvene menadžere; prikazati aktivnosti MZO-a i zbivanja na razini EU koja su relevantna za rad znanstvenih menadžera; informirati ih o inicijativama, projektima i natječajima usmjerenima na jačanje kapaciteta znanstvenih menadžera te im omogućiti razmjene iskustava i dobre prakse.

Konferenciju organiziraju MZO i AMPEU, a održat će se u hotelu Academia u Zagrebu.
Dostupan je preliminarni program događanja, a registracija na događanje otvorena je do 7. lipnja 2023. ili do popunjenja kapaciteta.

Izvor: Nacionalni portal programa Obzor Europa

Skip to content