KATEGORIJE

Održan Nacionalni informativni dan MSCA Doktorske mreže

06.06.2023. / vijesti / eu projekti

Agencija za mobilnost i programe EU održala je 2. lipnja 2023. godine informativni dan iz područja Marie Skłodowska – Curie djelovanja za Doktorske mreže.

Tijekom informativnog dana predstavljeni su detalji natječaja MSCA doktorskih mreža u 2023. te mentoriranje u MSCA Doktorskim mrežama. Također, predstavljeni su uspješni primjeri projektnih prijava na MSCA Doktorske mreže Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu (projekt AI for Vision Zero in Road Safety) te Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu (projekt BiodeCCodiNNg), kao i iskustva u pisanju projektnih prijava i provedbi projekata.

Predstavljeni su i alati za umrežavanja za hrvatske znanstvene organizacije, mogućnosti u okviru inicijative EURAXESS s fokusom na usluge i publikacije EURAXESS centra, sustav podrške prijaviteljima projekata MSCA programa te aktivnosti sustava podrške u 2023. godini.

Na poveznici su dostupne prezentacije održanog informativnog dana.

Podsjećamo da je natječaj za MSCA Doktorske mreže otvoren je do 28. studenog 2023. godine te je u njegovu okviru predviđeno 434,8 milijuna eura bespovratnih sredstava. Više informacija o natječaju dostupno je na portalu Europske komisije Funding & tender opportunities.

Izvor: Nacionalni portal programa Obzor Europa

Skip to content