KATEGORIJE

Održan prijam za prof. Bojanu Ćulum Ilić, dobitnicu nagrade ”Ivan Filipović”

15.02.2023. / vijesti / sveučilište i društvo

U organizaciji Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije održan je prijam za prof. dr. sc. Bojanu Ćulum Ilić, dobitnicu nagrade ”Ivan Filipović” u području visokog školstva za 2021. godinu. Bojana Ćulum Ilić redovita je profesorica na Odsjeku za pedagogiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci i ravnateljica Zaklade Sveučilišta u Rijeci. Nagrada ”Ivan Filipović” predstavlja najviše priznanje u području odgoja i obrazovanja u Hrvatskoj, a dodjeljuje se u vidu nagrade za životno djelo i godišnje nagrade za rad i rezultate u predškolskom odgoju, osnovnom, srednjem i visokom školstvu te znanstvenom i stručnom radu. Prijmu su prisustvovali primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, zamjenik Gradonačelnika Rijeke prof. dr. sc. Goran Palčevski i pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje PGŽ-a mr. sc. Edita Stilin.

Čestitajući prof. Ćulum Ilić na ovom visokom priznanju župan Komadina kazao je: Drago nam je da je prepoznat predan rad i angažman prof. Ćulum Ilić na raznim poljima aktivnosti, daleko više od onoga što radno mjesto nekoga obvezuje. Velika je čast za Vas, ali i našu Županiju, što je ova prestižna nagrada došla upravo u Vaše ruke i u našu sveučilišnu zajednicu.

Čestitkama se pridružio zamjenik gradonačelnika Palčevski istaknuvši: Ova je nagrada dodatno priznanje kojim je zasluženo vrednovana kvaliteta dugogodišnjeg rada i truda. Uvjeren sam da će Vam ova nagrada biti samo dodatni poticaj da nastavite predano raditi na brojnim projektima kao što je i do sada bilo, na zadovoljstvo vaših suradnika i studenata.

Pročelnica Stilin naglasila je suradnju s prof. Ćulum Ilić na brojnim projektima među kojima je i projekt građanskog odgoja za učenike srednjih škola ”Škola i zajednica”, gdje je prof. Ćulum Ilić bila dio projektnog tima.

Profesorica Ćulum Ilić zahvalila je na prijmu te rekla kako je ugodno iznenađena odjekom nagrade i brojnim čestitkama: Iznimno sam zahvalna svim mojim suradnicima, jer ništa od ovoga nisam napravila sama i iza svakog projekta zbog kojeg je dobivena ova nagrada stoji niz ljudi, a neki od tih suradnika postali su i dragi prijatelji te im ovim putem svima zahvaljujem. Mislim da svako postignuće nastavnika, znanstvenika, studenta predstavlja sliku našeg Sveučilišta, gdje se jako puno radi; radimo velike iskorake, ne samo u nacionalnom, nego i europskom okruženju, a mislim da se premalo time hvalimo. Upravo ovakva nagrada govori nešto što možda mi sami ne govorimo dovoljno često, zaključila je prof. Ćulum Ilić.

Skip to content