KATEGORIJE

Održan prvi sastanak Erasmus+ projekta RAPIDE – “Relevant assessment and pedagogies for inclusive digital education”

23.04.2021. / vijesti / eu projekti

U dane 21. i 22. travnja 2021. održan je prvi sastanak projekta “Relevant assessment and pedagogies for inclusive digital education” (RAPIDE). Online sastanak je rezultirao konstruktivnim diskusijama i idejama za realizaciju planiranih aktivnosti u sklopu projekta. Projekt RAPIDE dvogodišnji je projekt koji je započeo 1. ožujka 2021. godine. Za cilj ima izradu i implementaciju inovativnih pedagogija (metoda učenja i poučavanja) usklađenih s vrednovanjem studenata.

Koordinator projekta je Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu, a uz Sveučilište u Rijeci u projektu su partneri i Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu te priznata europska sveučilišta – Open University (Ujedinjeno Kraljevstvo), Tehničko sveučilište Delft (Nizozemska) i Goethe sveučilište (Njemačka).

U projektu se očekuju četiri ishoda:

  • Otvoreni resursi i tečaj obrnute učionice te učenja temeljenog na radu u online okruženju,
  • Priručnik za ocjenjivanje studenata u online okruženju,
  • Model upravljačke ploče za učenje i poučavanje metodama obrnute učionice i učenja temeljenog na radu, te
  • Priručnik za analizu učinaka inovativnih pedagogija.

Jedan od najvećih očekivanih učinaka projekta bit će unaprjeđenje kompetencija i vještina nastavnog osoblja i studenata kroz zajednički rad uključenih institucija omogućavajući im upoznavanje s  najnovijim inovativnim (post)COVID svjetskim trendovima u hibridnim nastavnim okruženjima.

Rad na projektu uključuje organizaciju i održavanje tri velike međunarodne radionice i devet manjih lokalnih radionica izobrazbe nastavnog osoblja visokih učilišta, četiri konferencije te pet konzorcijskih sastanaka.

Više informacija o projektu i aktivnostima dostupno je na službenim mrežnim stranicama projekta te na Facebook stranici projekta.

Projekt se sufinancira iz programa Erasmus +, Ključna aktivnost 2: Strateška partnerstva za spremnost na digitalno obrazovanje u području visokog obrazovanja.

Skip to content