KATEGORIJE

Održan Sajam stipendija u Zagrebu

16.10.2019. / vijesti / sveučilište i društvo

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagreb održan  je 15. Sajam stipendija i visokog obrazovanja Sajam organizira IRO – Institut za razvoj obrazovanja. Jedinstven i nezaobilazan događaj od nacionalnog značaja na kojem se predstavljaju stipendije, studijski programi i šira obrazovna ponuda dostupna hrvatskim građanima za visoko obrazovanje u Hrvatskoj i inozemstvu. Sajam se održava 15. godinu zaredom u Zagrebu i 8. godinu u Rijeci.

Na panelu povodom svečanog otvorenja Sajma u Zagrebu prisustvovali su uz prof. dr. sc. Branka Ramljak, državna tajnica u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, mr. sc. Ninoslav Šćukanec Schmidt, izvršni direktor IRO-a i Nj. E. Anvar Azimov, ruski veleposlanik u Hrvatskoj.

Sajam na jednom mjestu predstavlja najveću ponudu stipendija i studijskih programa za studij u Hrvatskoj i inozemstvu. Sajam pruža jedinstvenu priliku srednjoškolcima, studentima i njihovim roditeljima da iz prve ruke saznaju sve ključne informacije o studijskim programima, studentskim razmjenama, praksama i brojnim programima stipendiranja koje se nude u Hrvatskoj i inozemstvu.

Na Sajmu je sudjelovalo više od 60 domaćih i inozemnih izlagača, a zemlja partner ovogodišnjeg Sajma stipendija je Ruska Federacija.

Na Sajmu su prisustvovali neki predstavnici sastavnica Sveučilišta s Ekonomskog, Pravnog, Tehničkog i Pomorskog fakulteta u Rijeci. Sveučilište u Rijeci zastupali su djelatnici Centra za studije i studente: Sanja Fabijanić, Sandra Tićak, Slobodan Šolaja i Jasmina Diković, stručna suradnica iz Ureda za mobilnost koji su na Sajmu predstavili ponudu sveučilišnih stipendija i svih studijskih programa sastavnica Sveučilišta u Rijeci kao i mogućnosti studentske mobilnosti putem ERASMUS programa.

Skip to content