KATEGORIJE

Održan sastanak konzorcija projekta RAPIDE

03.05.2022. / vijesti / međ. suradnja

Od 27. do 29. travnja 2022. članice projektnog tima Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Nataša Hoić Božić i doc. dr. sc. Martina Holenko Dlab, predvođene prorektoricom za studije, studente i osiguravanje kvalitete prof. dr. sc. Martom Žuvić, sudjelovale su na sastanku konzorcija projekta RAPIDE.

Sastanak je održan u hibridnom obliku, a domaćin je bilo Goethe sveučilište u impresivnom kampusu Westend u Frankfurtu. Projekt RAPIDE traje 24 mjeseca, od 1. ožujka 2021. godine. Financiran je iz programa Erasmus+, u sklopu aktivnosti Partnerstvo za digitalno obrazovanje, s ukupnim proračunom od 219.085 €.

Uz Sveučilište u Rijeci, među partnerima ovog projekta su i vodeća europska sveučilišta: Tehnološko sveučilište Delft, Goethe sveučilište, Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilište u Rijeci, a partner koordinator je Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu.

Partneri su razgovarali o planu provedbe sljedećih 6 mjeseci, pripremi dizajna učenja i poučavanja (learning design), predstavili anketu provedenu među studentima na partnerskim institucijama, prezentirali pregled strateških ciljeva partnerskih institucija uz primjere najbolje prakse evaluacije te analizu utjecaja modela obrnute učionice (flipped classroom) i učenja temeljenog na radu (work based learning). Sukladno planu provedbe projekta, partneri su isplanirali daljnje projektne aktivnosti, radionice i događaje s multiplicirajućim učincima.

Radom članica projektnog tima, Sveučilište u Rijeci doprinosi razvoju inovativnih načina učenja i poučavanja, odnosno pripremi dobrih praksi i održavanju radionica na temu inovativnih načina učenja i poučavanja za nastavnike te osiguranju kvalitete provedbe projektnih aktivnosti i ostvarenju projektnih rezultata.

Koordinatorica ovog projekta je prof. dr. sc. Blaženka Divjak s Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu.

Više informacija dostupno je na službenoj web stranici projekta https://rapide-project.eu/en te Facebook, Twitter i LinkedIn stranicama projekta.

Skip to content