KATEGORIJE

Održan SHEFCE projektni sastanak u Briselu

26.05.2022. / vijesti / SHEFCE

Predstavnica Sveučilišta u Rijeci Sandra Nuždić sudjelovala je na još jednom projektnom sastanku, ovoga puta održanom uživo u Briselu u razdoblju od 24. do 26. svibnja 2022. Domaćini su nam bili Vrije Universiteit Brussels (VUB).

Glavni cilj projektnog sastanka bio je da partneri konzorcija podijele napredak na intelektualnim rezultatima projekta, razmijene iskustva i promišljanja te planiraju sljedeće korake. Sesije ovog sastanka bile su usredotočene na rad na četiri glavna očekivana rezultata SHEFCE-a:

  • Akcijski planovi za društveni angažman na pet partnerskih sveučilišta
  • Preporuke za sustavnu podršku za društveni angažman visokog obrazovanja u pet partnerskih zemalja i na razini EU
  • Europska online platforma za društveni angažman visokog obrazovanja s resursima i alatima za podršku sveučilištima i zajednicama
  • Pilotiranje alata za prikaz društvenog angažmana visokog obrazovanja kako bi se pomoglo sveučilištima da uče iz primjera dobre prakse na sveučilištima u drugim zemljama

Prvi radni dan započeo je predstavljanjem projekta CIRCLETCurriculum Innovation through Research with Communities: Learning cicles of Educatiors and Technology te umrežavanjem s kolegama na navedenom projektu. I CIRCLET i SHEFCE projekti imaju zajedničku misiju promicanja društvenog angažmana u visokom obrazovanju.

Skip to content