KATEGORIJE

Održan UNIRI Job Fair na Kampusu

20.10.2022. / vijesti / career days

U sklopu prvih Dana karijera Sveučilišta u Rijeci (UNIRI Career Days), u četvrtak, 20. listopada 2022. na sveučilišnom je Kampusu održan Sajam poslova – UNIRI Job Fair. Sajam je otvorila rektorica Sveučilišta prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija: Zahvaljujem Uredu za karijere , predstojniku Ureda prof. dr. sc. Zoranu Sušnju i kolegici Nikoleti Zubić, kao i cijelom timu koji je sudjelovao u organizaciji, Studentskom zboru Sveučilišta, kao i Alumni UNIRI mreži. Posebna zahvala ide i našim dragim studentima volonterima, kojih se odazvalo čak 80!Vremena se mijenjaju; nekada kad su neke ranije generacije tražile posao – listale su se novine i tražili natječaji. Danas je traženje posla i kreiranje karijere nešto sasvim drukčije. Mi se na Sveučilištu osjećamo dužnima pomoći studentima razviti kompetencije koje će im pomoći da bolje i uspješnije grade njihove karijere. U tom je smislu današnji Job Fair samo završetak četverodnevnog događanja – Career Days, koji su obuhvatili 11 radionica i sličnih događanja, koji su na interaktivan način pomogli našim studentima i alumnima da se snađu u ovom složenom svijetu i da shvate da i na ovim prostorima ima mogućnosti za razvoj i uspjeh. Hvala i svim poslodavcima koji su se odazvali našem pozivu, njih čak 39. Više od 150 predstavnika poduzeća prepoznalo je mogućnost da se susretnu s budućim potencijalnim zaposlenicima. Nadam se da će obje strane dobiti danas brojne potrebne informacije u ugodnoj interakciji, zaključila je rektorica, proglasila Sajam otvorenim i pozvala zainteresirane na okrugli stol koji je slijedio.

Pozdravnim govorima također su se obratili: zamjenik gradonačelnik Rijeke prof. dr. sc. Goran Palčevski, pročelnik Upravnog odjela za proračun financije i nabavu Primorsko-goranske županije mr. sc. Krešimir Parat i predsjednik Savjeta Sveučilišta u Rijeci, stariji izvršni direktor Poslovnog razvoja, strategije i informacijske tehnologije Atlantic grupe d. d. g. Mladen Pejković.

Na okruglom stolu naslovljenom ”Sveučilište i zajednica – suradnja u moru mogućnosti”, sudjelovali su:

  • prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija, rektorica Sveučilišta u Rijeci
  • Mladen Pejković, dipl. ing., stariji izvršni direktor Poslovnog razvoja, strategije i informacijske tehnologije Atlantic grupe d. d., predsjednik Savjeta Sveučilišta u Rijeci
  • Teuta Duletić, dipl. ing. izvršna direktorica Lürssen Design Center Kvarner d. o .o.
  • Zrinko Baričević, mag. biotech., asistent i doktorand na Odjelu za biotehnologiju, predstavnik Alumni UNIRI mreže
  • Stella Hrvatin, studentica Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci

Sveučilišta trebaju prepoznavati potrebe svojih studenata i pripremati ih zanimanja sadašnjosti i budućnosti. Težimo k tome da već tijekom studija studenti razvijaju kompetencije za rad i da im pomognemo odabrati karijere kojima će biti zadovoljni, kazala je na okruglom stolu rektorica.

Moramo biti mnogo aktivniji nego nekada i nužan je aktivan pristup tržištu rada. Zaposlenici su u boljem položaju nego ikada ranije, jer postoji potreba za modernim znanjima i vještinama. Uloga Sveučilišta treba biti da usmjeri obrazovanje tim potrebama, ali i da sačuvu obrazovanje u temeljnim znanjima, koja će se kasnije nadopunjavati, poručio je g. Pejković

Upitana ”Što je najvažnije za poslovni uspjeh?” Teuta Duletić je odgovorila: Volja, upornost i rad te dodala: Velika hijerarhija u firmama sve manje postoji. Administracija sve više služi kao čisti podržavatelj znanja i vještina struke, koja mora biti pametnija od nas. Zaposlenici sve više svoja zaposlenja vide kao suradnju s poduzećem, a ne neki fiksan i krut odnos. Već u srednjim školama trebao promovirati naše struke. Nama, primjerice, trebalu polivalentni inženijeri, koji moraju imati široke slike proizvodnih procesa. Želim ovim putem još jednom zahvalitei Sveučilištu u Rijeci što je tako toplo dočekalo Lürssen i učinilo se dostupnim za razne oblike suradnje, zaključila je Duletić.

Sudionici okruglog stola složili su se kako je potrebno jačati i razvijati suradnju između poslodavaca isveučilišta koja obrazuju kadrove te kako komunikacija mora biti dvosmjerna, kako bi što bolje pripremila studente za izazovno tržište rada i zanimanja budućnosti.

Job Fair ostao je otvoren do 20 sati, a izlagači su imali priliku prezentirati svoje tvrtke/institucije, uspostaviti kontakt sa studentima i alumnima Sveučilišta u Rijeci na jednom mjestu te pronaći idealnog kandidata za svoj radni tim. Sudjelovanje je za izlagače bilo besplatno.

Prvi Dani karijera Sveučilišta u Rijeci – UNIRI Career Days održani su od 17. do 20. listopada 2022. u organizaciji Sveučilišta u Rijeci, uz podršku Alumni UNIRI mreže, Ureda za karijere Sveučilišnog savjetovališnog centra te Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci. Tijekom prva 3 dana održane su različite informativne i edukativne aktivnosti namijenjene studentima i alumnima koji su imali priliku saznati više o upravljanju karijerom te razviti vještine predstavljanja poslodavcima, kao i donošenja karijernih odluka.

POPIS IZLAGAČA:

Aestus Grupa
Alarm automatika d.o.o.
Danieli-Systec d.o.o.
Društvo za istraživanje i potporu
Ericsson Nikola Tesla
ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK d.d.
Europska udruga studenata prava Rijeka
Financijska agencija (FINA)
GP KRK d.d.
HALMED
Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa
HLB Inženjerski biro d.o.o.
Holcim Hrvatska d.o.o.
IN TECH d.o.o.
Inelteh d.o.o.
Infobip
iOLAP
KFK d.o.o.
Kompare Online d.o.o.
Lürssen
Maersk
Maistra Hospitality Group
Montelektro d.o.o.
Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije
Navis Consult d.o.o., a KONGSBERG Company
Own Solutions d.o.o.
PK-Palfinger Kran d.o.o.
Plodine d.d.
PrimeVigilance
Riječka razvojna agencija PORIN d.o.o.
RIS d.o.o.
Selvita d.o.o.
SIGNALINEA d.o.o.
TSI d.o.o.
Udruga Erasmus Student Network Rijeka
Udruga Riteh Racing Team
Udruga studenata biotehnologije Sveučilišta u Rijeci
Wiener osiguranje Vienna Insurance Group d.d. 
ZAGREB CITY HOTELS d.o.o. (Hilton hoteli Zagreb)

Skip to content