KATEGORIJE

Održan Welcome Day za dolazne strane studente

04.10.2023. / vijesti / međ. suradnja

04.10.2023. Centar za međunarodnu mobilnost/Erasmus Sveučilišta u Rijeci  na Kampusu Sveučilišta, u zgradi Građevinskog fakulteta organizirao je informativni dan (Erasmus Welcome Day) za dolazne Erasmus studente koji su trinaestu godinu u okviru programa Erasmus došli na studijski boravak na naše Sveučilište.

Na Sveučilište u Rijeci u zimskom semestru došlo je 170 studenata.

Akademija primijenjenih umjetnosti ugostit će četiri studenta; dva studenta iz Njemačke s Bauhaus University Weimar i University of Applied Sciences, Düsseldorf, te dva studenta iz Latvije s “RISEBA” University of Applied Sciences.

Filozofski fakultet ugostit će dvadeset i dva studenta; dva studenta iz Turske s Hacettepe University, Ankara, pet studenata iz Poljske s Jagiellonian University in Krakow, Nicolaus Copernicus University in Torun, University of Applied Sciences in Konin i University of Wrocław, jednog studenta iz Češke s Masaryk University, jednog studenta iz Slovačke s Matej Bel University in Banská Bystrica, šest studenata iz Italije s Università degli Studi di Urbino Carlo Bo i University “G. D’annunzio” Of Chieti Pescara, jednog studenta iz Srbije s University of Belgrade, jednog studenta iz Nizozemske s University of Groningen, jednog studenta iz Španjolske s University of Malaga, jednog studenta iz Njemačke s University of Osnabruck, jednog studenta iz Slovenije s University of Ljubljana, te dva studenta iz Južne Koreje s Hankuk University of Foreign studies.

Na Ekonomskom će fakultetu studijski boravak ostvariti dvadeset i devet studenata; dva studenta iz Austrije s Alpen-Adria-Universität Klagenfurt i University of Vienna, pet studenata iz Poljske s Jagiellonian University in Krakow, SGH Warsaw School of Economics, Warsaw University of Life Sciences i Wroclaw University of Economics and Business, jedan student iz Slovačke s Matej Bel University in Banská Bystrica, jedan student iz Rumunjske s National University of Political Studies and Public Administration Bucharest, četiri studenta iz Francuske s NEOMA Business School, Reims, Université Grenoble Alpes i Universite Paris-Est Creteil Val-de Marne UPEC, dva studenta iz Norveške s Oslo Metropolitan University, dva studenta iz Portugala s University of Aveiro i University of Minho, Braga, tri studenta iz Španjolske s University of Oviedo i University of the Basque Country, dva studenta iz Češke s University of West Bohemia, dva studenta iz Litve s Vilnius University, dva studenta iz Ukrajine s Alfred Nobel University, jedan student iz Georgie s Georgan Institute Of Public Affairs (GIPA), jedan student iz Maroka s International University of Rabat, te jedan student iz Kazahstana s Almaty Management University.

Na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u zimskom semestru 2023./2024. studirat će dvadeset i devet studenata; devet studenata iz Španjolske s University of Deusto, Universidad Complutense de Madrid, Universidad de Las Palmas de Gran Canaria, Universidad Rey Juan Carlos i University of Valencia, četiri studenta iz Italije s University of Girona, jedan student iz Rumunjske s “1 Decembrie 1918” University of Alba Iulia, četiri studenta iz Poljske s Cracow University of Economics, Maria Curie-Sklodowska University, University of Gdańsk i University of Opole, jedan student iz Češke s Masaryk University, dva studenta iz Finske sa Satakunta University of Applied Sciences (SAMK), jedan student iz Latvije s Turiba University, jedan student iz Portugala s University of Aveiro, dva studenta iz Cipra s University of Cyprus, jedan student iz Slovačke s University of Economics in Bratislava, te tri studenta iz Litve s Vilniaus kolegija/University of Applied Sciences i Vytautas Magnus University.

Na Medicinskom fakultetu studirat će dvanaest studenata; tri studenta iz Turske s Ankara University, dva studenta iz Italije sa Sapienza University of Rome, pet studenata iz Španjolske s University CEU Cardenal Herrera, Valencia, University of Seville i University of Valencia, te dva studenta iz Njemačke s University of Köln.

Na Odjelu za biotehnologiju studirat će šest studenata; jedan student iz Francuske s Institut National Polytechnique de Toulouse, te pet studenata iz Španjolske s Universidad Europea Madrid i Universitat Autònoma de Barcelona.

Fakultet informatike i digitalnih tehnologija ugostit će sedam studenata; jednog studenta iz Austrije s FH Kufstein University of Applied Sciences, jednog studenta iz Grčke s Ionian University, jednog studenta iz Latvije s Latvia University of Life Sciences and technologies, Jelgava, dva studenta iz Španjolske s Universidad de La Laguna, jednog studenta iz Italije s Università degli Studi di Messina, te jednog studenta s Cipra s University of Cyprus.

Na Učiteljskom fakultetu studijski boravak ostvarit će pet studenata; tri studenta iz Španjolske s University of Alcalá i University of Zaragoza, te dva studenta iz Srbije s University of Novi Sad.

Na Građevinskom fakultetu će studirati jedanaest studenta; osam studenata iz Francuske s Cnam Grand Est, jedan student iz Portugala s Polytechnic Institute of Bragança, te dva studenta iz Španjolske s University of Oviedo.

Pomorski fakultet ugostit će osam studenata; četiri studenta iz Poljske s Maritime University of Szczecin i Gdynia Maritime University, dva studenta iz Slovačke s Technical University of Kosice, te dva studenta iz Španjolske s Universidad del Pais Vasco, Bilbao.

Na Pravnom fakultetu studirat će dvadeset i sedam studenata; pet studenata iz Češke s Charles University, Masaryk University i University of West Bohemia, jedan student iz Slovačke s Comenius University in Bratislava, dva studenta iz Mađarske s Eötvös Loránd University, dva studenta iz Turske s Istanbul University i Marmara University, sedam studenata iz Poljske s Jagiellonian University in Krakow, Nicolaus Copernicus University in Torun, University of Bialystok i University of Wrocław, dva studenta iz Francuske s Université Catholique de Lille, tri studenta iz Italije s University of Bergamo i University of Trento, jedan student iz Nizozemske s University of Groningen, dva studenta iz Portugala s University of Porto, jedan student iz Njemačke s University of Siegen, te jedan student iz Grčke s University of Piraeus.

Tehnički fakultet ugostit će osam studenata; dva studenta iz Poljske s Kielce University of Technology, dva studenta iz Finske s Lappeenranta University of Technology LUT, jednog studenta iz Portugala s Polytechnic Institute of Bragança, te tri studenta iz Francuske s Universite du Littoral Cote d’Opale (EILCO).

Najviše studenata dolazi iz Španjolske (32), potom iz Poljske (27), Francuske (18) i Italije (16).

Studentima su se obratile prorektorica za osiguravanje i unaprjeđivanje kvalitete, prof. dr. sc. Marta Žuvić i Patrizia Pelčić, djelatnica Centra za međunarodnu mobilnost/ Erasmus, te im zaželjele uspješnu i produktivnu mobilnost, a ujedno i zabavan boravak u Rijeci i Hrvatskoj.

Djelatnice Centra za međunarodnu mobilnost/ Erasmus održale su prezentaciju o Sveučilištu u Rijeci te upoznale studente sa svim praktičnim stvarima vezanim uz studij i boravak u Rijeci i Republici Hrvatskoj.

Članovi sveučilišne udruge Erasmus Student Networka Rijeka studentima su prezentirali aktivnosti ESN-a Rijeka, a lektorica Sandra Jukić iz Riječke kroatističke škole studentima je predstavila mogućnost upisa na tečajeve hrvatskoga jezika.

Studenti su se nakon službenog dijela informativnog dana imali prilike uz domjenak družiti i upoznati svoje Erasmus kolege u atriju Građevinskog fakulteta.

Svim studentima želimo sretan početak studiranja na Sveučilištu u Rijeci!

Skip to content