KATEGORIJE

Održana 27. sjednica Senata

11.04.2019. / vijesti / o sveučilištu

26. ožujka 2019.

Na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci održana je 27. sjednica Senata. Predstavljena je nova mrežna stranica Sveučilišta čiji naglasak je stavljen na info paket za strane studente te Međunarodni znanstveni savjet Sveučilišta u Rijeci. Članovima Senata podijeljen je novi promotivni materijali koji počiva na zero waste konceptu.

U sklopu svog izvješća rektorica se osvrnula na dva susreta s predsjednicom RH Kolindom Grabar Kitarović koja je posjetila Sveučilište u sklopu međunarodne konferencije ”Brendiranje kulture” te obilježavanja pete obljetnice Fakulteta zdravstvenog studija u Rijeci.  Rektorica je u Ljubljani održala radni sastanak s prof. dr. sc. Ivanom Papičem, rektorom Sveučilišta u Ljubljani  na temu  preuzimanja našeg modela poslijediplomske doktorske edukacije, a na principu Centra za napredne studije jugoistočne Europe.

U sklopu izvješća prorektora naglašeno je pokretanje zajedničkog preddiplomskog studija Logopedije Sveučilišta u Rijeci i Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu koji kreće od jeseni 2019./2020. Zbog postupka akreditacije upisi će biti provedeni na jesenskom roku.

Senat Sveučilišta u Rijeci potvrdio je prof. dr. sc. Mirandu Mladinić Pejatović, pročelnicu Odjela za biotehnologiju za članicu Senata iz redova znanstveni-nastavne sastavnice Odjela za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci.

U nastavku sjednice potvrđena je Odluka Fakultetskog vijeća Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci o izboru prof. dr. sc. Alena Hosta za dekana Ekonomskog fakulteta u Rijeci.

Senat Sveučilišta u Rijeci potvrdio je izbor u trajno zvanje redovite profesorice dr. sc. Mariji Brala Vukanović s Filozofskog fakulteta te prvi izbor dr. sc. Seniji Eminović s Medicinskog fakulteta u Rijeci.

Senat Sveučilišta u Rijeci donio je Odluku o dodjeli 100 stipendija za izvrsnost redovitim studentima Sveučilišta u Rijeci kao i Odluku o dodjeli Rektorovih nagrada u akademskoj godini 2018./2019. 15 Rektorovih nagrade za izvrsnost bit će dodijeljeno studentima povodom proslave Dana Sveučilišta.

Rektorica je uputila poziv za prijavu studenata za sudjelovanje u humanitarnoj utrci Wings for Life World Run 2019. koja se održava u Zadru 5. svibnja 2019. Radi o humanitarnoj utrci koja okuplja rekreativne i profesionalne trkače kao i humanitarce čiji je cilj prikupiti novac za fond liječenja ozljede leđne moždine.

Skip to content