KATEGORIJE

Održana 30. sjednica Senata

21.05.2019. / vijesti / ostalo

U sklopu svojeg izvješća rektorica Sveučilišta prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija osvrnula se na potpisani sporazum o suradnji između Sveučilišta u Rijeci i Universitata Regensburg iz Münchena u nazočnosti predsjednika Vlade RH mr. sc. Andreja Plenkovića te predsjednika Vlade Bavarske Markusa Sodera.

U sklopu obilježavanja Dana Sveučilišta potpisan je i Sporazum o suradnji Sveučilišta u Rijeci, Europskog grada znanosti (Foundation International Trieste, ESOF) i Europske prijestolnice kulture (Rijeka 2020).

U razdoblju od prošle sjednice Senata održana je tribina “Koga štiti novi Kolektivni ugovor?” te dostavljeno izvješće s odgovorima na konkretna pitanja sastavnica UNIRI, a najavljena je i tribina o modelu izbora rektora.

U nastavku sjednice, Senat je potvrdio Odluku Fakultetskog vijeća Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci o izboru prof. dr. sc. Duška Pavletića za dekana Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

Pokrenut je postupak za dodjelu počasnog zvanja professor emeritus Sveučilišta u Rijeci dr. sc. Zdravku Lencu, redovitom profesoru u trajnom zvanju u mirovini, Odjela za fiziku Sveučilišta u Rijeci.

Senat Sveučilišta u Rijeci potvrdio je prvi izbor u zvanje redovitog profesora izv. prof. art. Lari Badurini i izv. prof. art. Antonu Vrliću s Akademije primijenjenih umjetnosti te dr. sc. Sanji Štifter i dr. sc. Lidiji Bilić-Zulle, s Medicinskog fakulteta u Rijeci.

Usvojen je i okvirni sveučilišni kalendar nastave i ispitnih rokova akademske godine 2019./2020. za preddiplomske, integrirane (preddiplomske i diplomske) i diplomske sveučilišne studije te preddiplomske stručne i specijalističke diplomske stručne studije.

Status stručne baza Sveučilišta u Rijeci dodijeljen je TV kući Kanal Ri, a status nastavne baze Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca.

Članovima Senata prezentiran je Centar za logiku i teoriju odlučivanju temeljem koje je usvojena oduka o njegovom osnivanju, imenovanju predstojnika prof. dr. sc. Nenada Smokrovića i donošenju Pravilnika.

Na kraju sjednice Senata usvojeno je završno Izvješće o provedbi Strategije Sveučilišta u Rijeci za 2018. godinu, a članovi Senata pozvani na Dies II – dodjelu akademskih priznanja.

Skip to content