KATEGORIJE

Održana 32. sjednica Senata

23.07.2019. / vijesti / o sveučilištu

Na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci danas, 23. srpnja 2019. održana je 32. redovita sjednica Senata Sveučilišta u Rijeci. Na sjednici je usvojeno Izvješće Povjerenstva za utvrđivanje opravdanosti osnivanja Fakulteta dentalne medicine te donesena odluka o osnivanju Fakulteta kao ustrojstvene jedinice – podružnice Sveučilišta u Rijeci.

Potvrđena je Odluka Vijeća Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci o izboru red. prof. mr. art. Letricije Linardić za dekanicu Akademije.

Senat Sveučilišta u Rijeci potvrdio je trajni izbor u zvanje redovitog profesora. dr. sc. Milanu Ikoniću s Tehničkog fakulteta u Rijeci, dr. sc. Željku Bartuloviću s Pravnog fakulteta u Rijeci te dr. sc. Christianu Stipanoviću s Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu. Članovi Senata potvrdili su i prvi izbor u zvanje redovitog profesora dr. sc. Janki Petravić s Odjela za fiziku, a prvi izbor u naslovno zvanje dr. sc. Marku Baniću s Medicinskog fakulteta u Rijeci te dr. sc. Mirjani Kovačić s Pomorskog fakulteta u Rijeci.

Članovima Senata prezentirani su rezultati upisa na preddiplomske studije u ljetnom roku na dan 22. srpnja 2019. Najbolja popunjenost zabilježena je na Odjelu za biotehnologiju i Učiteljskom fakultetu u Rijeci.

Predstavljeni su i rezultati analize studentskog zadovoljstva na Sveučilištu u Rijeci za akademsku godinu 2017./2018. uz napomenu kako smo jedino sveučilište koje provodi analizu te smo i ove godine dobili visoku ocjenu. U skladu sa Strategijom Sveučilišta u Rijeci 2014.-2020. radna skupina za provedbu tematskog vrednovanja diplomskog studija definirala je indeks zadovoljstva studenata kao prosječnu vrijednost indeksa zadovoljstva aspektima studiranja i indeksa generalnog zadovoljstva studijem. Upitnikom su se također prikupljali podaci i o zadovoljstvu dostupnošću IT resursa, mogućnostima korištenja podrške na Sveučilištu i radu studentskog zbora i studentskih organizacija te o studentskim namjerama po završetku studija.

U nastavku sjednice usvojen je prijedlog Usklađenog modela sufinanciranja izgradnje Paviljona 3. ”Solidarnost – studenti studentima”, a sukladno Odluci Upravnog vijeća Studentskog centra Rijeka.

U sklopu svog izvješća rektorica se osvrnula na brojne međunarodne aktivnosti u razdoblju od prošlog Senata. U organizaciji veleposlanstva RH u Irskoj održan je niz sastanaka delegacije grada Rijeke i suradnje na EPK 2020. Rektorica je posjetila Dublin City University i National University of Ireland – Galoway. Sveučilište u Rijeci posjetio je rektor Sveučilište za informacijske znanosti i tehnologije “Sveti Pavao Apostol” u Ohridu Ninoslav Marina. Na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci održan je sastanak s predstavnicima Odjela za informiranje, društvene i kulturne poslove pri Veleposlanstvu Republike Indonezije.

Početkom srpnja održana je 3. konferencija Međunarodnog znanstvenog savjeta Sveučilišta u Rijeci na temu „Javno i društveno odgovorna znanost”. Rektorica je s članovima Senata podijelila informaciju o  mreži ”Mlada Sveučilišta u budućnost Europe” – (YUFE). Riječ je o jednoj od 17 mreža institucija, koja je od strane Europske komisije odabrana za financiranje, a radit će na povezivanju različitih europskih sveučilišta i stvaranju sveučilišne platforme na europskoj razini. Sveučilište u Rijeci, uz brojne ugledne članove, pridruženi je partner ove inicijative.

Skip to content