KATEGORIJE

Održana 34. sjednica Senata

22.10.2019. / vijesti / o sveučilištu

Na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci održana je 34. sjednica Senata. Na početku 34. sjednice Senata Sveučilišta u Rijeci rektorica prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija pozdravila je novog člana Senata dekana Tehničkog fakulteta u Rijeci prof. dr. sc. Duška Pavletića.

Sukladno Odluci Skupštine Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci, članovi Senata potvrditi su izbor studenata i njihovih zamjenika iz redova preddiplomskih i diplomskih studija:
a) Tea Dimnjašević – Filozofski fakultet (zamjena Ivana Kosec) – Ekonomski fakultet
b) Leopold Mandić (zamjena Kristijan Nikolozo) – Pomorski fakultet
c) Bobana Samardžija (zamjena Marko Rubinić) – Odjel za biotehnologiju
Iz redova poslijediplomskih studija izabrani su:
a) Tomislav Čop ( zamjena Kristina Stojanović Čehajić) – Filozofski fakultet
b) Tin Nadarević (zamjena Ivan Jakopčić) – Medicinski fakultet

U nastavku sjednice potvrđen je trajni izbor u zvanje redovitog profesora dr. sc. Albertu Zamarinu s Tehničkog fakulteta u Rijeci. Prvi izbor u zvanje redovitog profesora potvrđen je dr. sc. Robertu Basanu s Tehničkog fakulteta u Rijeci, dr. sc. Marijanu Bradanoviću s Filozofskog fakulteta u Rijeci, dr. sc. Marku Grünhagenu s Ekonomskog fakulteta u Rijeci te dr. sc. Tihani Lenac Roviš s Medicinskog fakulteta u Rijeci. Prvi izbor u naslovno zvanje redovitog profesora potvrđen je dr. sc. Vitomiru Komenu s Tehničkog fakulteta u Rijeci.

Pokrenut je postupak za dodjelu počasnog doktorata (gradus doctoris honoris causa) Draženu Prelecu i imenovanje Stručnog povjerenstva za ocjenu prijedloga za dodjelu počasnog doktorata. Prof. Dražen Prelec s MIT-a član je Međunarodnog znanstvenog savjeta Sveučilišta u Rijeci, a u svojoj izvanrednoj karijeri povezuje tri naizgled vrlo različite znanosti – psihologiju, ekonomiju i neuroznanost.

Senat Sveučilišta u Rijeci usvojio je Odluku o osnivanju Centra za studije mira i konflikata te imenovanju predstojnika. Predstojnik Centra doc. dr. sc. Nebojša Zelić ukratko je prezentirao Centar.

U nastavku sjednice usvojena su dva programa cjeloživotnog obrazovanja: ”Modeli sprejčavanja bacanja hrane u kućanstvima, poduzećima i ustanovama” Ekonomskoga fakulteta Sveučilišta u Rijeci te ”Keramikos – Keramika u odgoju i obrazovanju djece i odraslih” Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

Skip to content