KATEGORIJE

Održana 39. sjednica Senata

25.02.2020. / vijesti / o sveučilištu

Na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci održana je 39. sjednica Senata. Senat Sveučilišta u Rijeci potvrdio je izbor izv. prof.  dr.  sc. Marina  Karuze za člana Senata  iz  redova  znanstveno-nastavne sastavnice Odjela za fiziku Sveučilišta u Rijeci.

U nastavku sjednice Senat Sveučilišta u Rijeci je donio odluku o dodjeli priznanja počasni profesor (honoris professor) Sveučilišta u Rijeci, prof. dr. sc. Bojanu Ćukiću. Profesor Čukić je već dulje prepoznat kroz izuzetan doprinos u istraživanjima na području računarstva, s posebnim naglaskom na pouzdanosti informacija, biometriju i sustave sigurnosti.

Senat Sveučilišta u Rijeci potvrdio je trajni izbor u zvanje redovitog profesora dr. sc. Zdravku Zekiću s  Ekonomskog fakulteta u Rijeci. Dr. sc. Branku Kolariću, dr. med. s Medicinskog fakulteta, dr. sc. Nataši Rupčić s Ekonomskog fakulteta u Rijeci te dr. sc. Ivani Kundi s Pravnog fakulteta u Rijeci potvrđen je prvi izbor u zvanje redovitog profesora.

Na zamolbu primorsko-goranskog župana Zlatka Komadine, Senat Sveučilišta u Rijeci prihvatio je ulogu Savjeta za praćenje izrade Plana razvoja Primorsko-goranske županije. Plan razvoja Primorsko-goranske županije predstavlja temeljni strateški dokument za razvoj čitavog područja Primorsko-goranske županije te dokument koji predstavlja temelj za uspješno korištenje Europskih strukturnih i investicijskih fondova. Temeljni zadatak Senata u svojstvu Savjeta za praćenje izrade Plana sastoji se u osmišljavanju i valorizaciji razvojnih ciljeva, prioriteta i mjera uvažavajući najvažnije standarde i trendove znanstvene izvrsnosti.

Senat Sveučilišta u Rijeci usvojio je četiri programa cjeloživotnog obrazovanja:

  • „Nekirurška estetska medicina-Esthetic Academy“ Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. Završetkom programa stječe se 12 ECTS bodova.
  • „Nastavničke kompetencije u viskom školstvu: Kritičko mišljenje“ Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. Završetkom programa stječe se 10 ECTS bodova.
  • „Kineski jezik u turizmu za početnike“ Fakulteta za menadžment u turizmu. Završetkom programa stječe se 5 ECTS bodova.
  • „Poslovno komuniciranje na kineskom jeziku za početnike“ Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Završetkom programa stječe se 5 ECTS bodova.

Članovima Senata prezentirani su projekti Rijeka Europska prijestolnica kulture 2020. na kojima je Sveučilišta u Rijeci programski partner – 27 susjedstava i Slatko i slano.

Skip to content
Pitaj me!
Virtualna sova URI