KATEGORIJE

Održana 45. sjednica Senata

22.09.2020. / vijesti / o sveučilištu

Senat Sveučilišta u Rijeci je na svojoj 45. sjednici potvrdio odluke odjelskih vijeća o izboru prof. dr. sc. Deana Crnkovića za pročelnika Odjela za matematiku te izv. prof. dr. sc. Marine Ivašić Kos za pročelnicu Odjela za Informatiku.
Počasno zvanje i naslov professor emeritus dodjeljeno je prof. dr. sc. Nenadu Smokroviću, redovitom profesoru u trajnom zvanju u mirovini te prof. dr. sc. Vladimiru Takšiću, redovitom profesoru u trajnom zvanju u mirovini za posebne zasluge, za razvoj i napredak Filozofskog fakulteta u Rijeci i Sveučilišta u Rijeci te za međunarodno priznatu nastavnu i znanstvenu izvrsnost.

Sjednica Senata održana je sukladno novim pravilima ponašanja u zatvorenim prostorima, a vezano uz pandemiju koronavirusa. Sjednica je održana u velikoj dvorani u zgradi Sveučilišnih odjela na Kampusu Sveučilišta u Rijeci, gdje članovi Senata mogu držati fizičku distancu, uz uporabu zaštitnih maski, dezinficijensa za ruke. Sveučilište u Rijeci kontinuirano poduzima sve mjere predostrožnosti, nastojeći održati uobičajeno funkcioniranje sveučilišnog života.

Senat Sveučilišta u Rijeci potvrdio je izbor u trajno znanstveno-nastavno zvanje redovite profesorice prof. dr. sc. Tanji Poletan Jugović s Pomorskog fakulteta u Rijeci i prof. dr. sc. Suzani Marković s Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu.
Prvi izbor u znanstveno-nastavno zvanje redovitog profesora potvrđen je dr. sc. Nikoli Tomcu s Pomorskog fakulteta u Rijeci, dr. sc. Brigiti Tićac s Medicinskog fakulteta u Rijeci te dr. sc. Loreni Bašan s Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu.
Na javnu raspravu stavljen je prijedlog Pravilnika o poslijediplomskim sveučilišnim (doktorskim) studijima Sveučilišta u Rijeci. Javna rasprava bit će otvorena na mrežnim stranicama Sveučilišta do 22. listopada 2020. godine.
Senat je izrazio suglasnost da se u svrhu omogućavanja nesmetanog pristupa online nastavi u akademskoj godini 2020./2021., provede nabava sto tableta i pripadajućeg internetskog priključka. Tableti će biti raspoloživi za namjensko korištenje studentima slabijeg socioekonomskog statusa temeljem provedenog natječaja/javnog poziva za iskaz interesa.
Članovi Senata pozvani su na prvi u nizu interdisciplinarnih znanstvenih skupova posvećenih virusu COVID-19, pod nazivom Advancement in Virology Research – an Opportunity to Improve International Impact of the University of Rijeka.
U sklopu aktualnog sata raspravljalo se o izazovima u novoj akademskoj godini, a uzrokovanih pandemijom koronavirusa.

Skip to content