KATEGORIJE

Održana 47. sjednica Senata

24.11.2020. / vijesti / o sveučilištu

Na 47. sjednici Senata Sveučilišta u Rijeci, održanoj putem platforme MS Teams 24. studenoga 2020., usvojena je Odluka o pokretanju postupka za dodjelu počasnog zvanja professor emeritus Sveučilišta u Rijeci i imenovanje stručnog povjerenstva za ocjenu prijedloga dr. sc. Nives Jonjić, dr. med., redovitoj profesorici u trajnom zvanju u mirovini s Medicinskog fakulteta u Rijeci.

Senat je donio odluku o osnivanju Kluba Sveučilišta za 3. dob pri Sveučilištu u Rijeci kao kontinuiranu stratešku programsku aktivnost Sveučilišta u cilju omogućavanja suradnje u akademskim aktivnostima umirovljenim nastavnicima Sveučilišta.

Uz predstavljenu digitalizaciju sustava na Sveučilištu, na sjednicu Senata priključio se župan Primorsko-goranske županije gospodin Zlatko Komadina. U veljači 2020. Senat Sveučilišta prihvatio je ulogu Savjeta za praćenje izrade Plana razvoja Primorsko-goranske županije, temeljnog strateškog dokumenta za razvoj čitavog područja Županije, koji predstavlja i temelj za uspješno korištenje Europskih strukturnih i investicijskih fondova. Na sjednici je g. Vedran Kružić, ravnatelj Regionalne razvojne agencije Županije, prezentirao tijek izrade Plana razvoja koju su članovi Senata primili na znanje.

U sklopu svog izvješća rektorica se osvrnula na poziv Sveučilištu da se pridruži Mreži mladih europskih istraživačkih sveučilišta (engl. Young European Research Universities Network, YERUN). Sveučilište u Rijeci prvo je sveučilište koje će se pridružiti YERUN-u od njegova osnutka 2015. godine, a povrh toga, naše će Sveučilište biti prvo sveučilište iz jugoistočne Europe koje će se pridružiti toj prestižnoj organizaciji.

Rektorica je pozvala sve da se uključe u javnu raspravu o prijedlogu strateških politika Sveučilišta u Rijeci koja će biti otvorena do 16. prosinca 2020.

U nastavku sjednice rektorica je obavijestila članove Senata o otvorenom natječaju za dodjelu državnih nagrada za znanost za 2020. godinu. Natječaj je otvoren do 11. siječnja 2021. U sklopu svog izvješća podržala je kampanju Moje mjesto pod suncem – program socijalnog uključivanja i osnaživanja djece i njihovih obitelji u riziku siromaštva.

Ovogodišnji Dies academicus bit će obilježen u razdoblju od 1. do 15. prosinca 2020. nizom online događanja.

Skip to content