KATEGORIJE

Održana 48. sjednica Senata Sveučilišta

22.12.2020. / vijesti / o sveučilištu

Senat Sveučilišta u Rijeci na svojoj je 48. sjednici prihvatio Izvješće stručnog Povjerenstva za ocjenu prijedloga za dodjelu počasnog doktorata kojim se prof. dr. sc. Martinu Paulu, dr. med., profesoru kliničke farmakologije i rektoru Sveučilišta u Maastrichtu, dodjeljuje počasni doktorat Sveučilišta u Rijeci za osobni doprinos razvoju visokog obrazovanja i znanosti na Sveučilištu u Rijeci.

Senat Sveučilišta u Rijeci donio je i odluku o dodjeli počasnog zvanja professor emeritus prof. dr. sc. Nives Jonjić, dr. med., redovitoj profesorici u trajnom zvanju u mirovini za posebne zasluge, za razvoj i napredak Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci i Sveučilišta u Rijeci te za međunarodno priznatu nastavnu i znanstvenu izvrsnost.

U nastavku sjednice potvrđen je izbor u trajno nastavno-nastavno zvanje redovitog profesora dr. sc. Ljerki Cerović s Ekonomskog fakulteta u Rijeci. Prvi izbor u znanstveno-nastavno zvanje redovitog profesora potvrđen je dr. sc. Lari Jelenc i dr. sc. Saši Drezgiću s Ekonomskog fakulteta u Rijeci te dr. sc. Marini Ćetković-Cvrlje s Odjela za biotehnologiju. Prvi izbor u naslovno znanstveno-nastavno zvanje redovitog profesora potvrđen je dr. sc. Ivanki Jerić s Odjela za biotehnologiju.

Senat Sveučilišta u Rijeci na današnjoj je sjednici donio odluku o pokretanju postupka za izbor rektora Sveučilišta u Rijeci za mandatno razdoblje 2021.-2025. i imenovanje Povjerenstva za prikupljanje prijava za izbor rektora. Za rektora može biti izabran nastavnik Sveučilišta u znanstveno/umjetničko-nastavnom zvanju redovitog profesora. Natječaj za izbor rektora započinje 4. siječnja 2021. godine i traje do 25. siječnja 2021. godine.

Senat Sveučilišta u Rijeci na današnjoj je sjednici donio odluku o usvajanju Pravilnika o poslijediplomskim sveučilišnim (doktorskim) studijima Sveučilišta u Rijeci te dao suglasnost za sklapanje Sporazuma o suradnji između Sveučilišta u Rijeci, Učiteljskog fakulteta u Rijeci i Udruge Centar za kulturu dijaloga s ciljem realizacije programa inkluzije socijalno ugrožene djece pod nazivom „Moje mjesto pod suncem”.

Pokrenut je i postupak izbora predstojnika Doktorske škole i imenovanja Povjerenstva za prikupljanje prijava kandidata. Kandidati za predstojnika Doktorske škole moraju biti zaposleni na znanstveno-nastavnom radnom mjestu na Sveučilištu i/ili sastavnici te biti međunarodno priznati ugledni znanstvenik.

Skip to content