KATEGORIJE

Održana 56. sjednica Senata

15.06.2021. / vijesti / o sveučilištu

Na 56. sjednici Senata Sveučilišta u Rijeci dr. sc. Nedi Smiljan Severinski s Medicinskog fakulteta u Rijeci potvrđen je prvi izbor u znanstveno-nastavno zvanje redovite profesorice.

Na današnjoj sjednici usvojena je Odluka o modelu izvođenja nastave u akademskoj godini 2021./2022. Nastava će se izvoditi u hibridnom obliku, uz mogućnost udjela online nastave: a) na obveznim kolegijima u opsegu do 40 % nastavnih sati, b) na izbornim kolegijima u opsegu do 100 % nastavnih sati, pri čemu kumulativno na cijelom studijskom programu ukupnost online nastave ne smije prelaziti 40 % nastavnih sati.

U nastavku sjednice usvojeni su i uvjeti za upise u prvu godinu integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija Farmacija Medicinskog fakulteta u Rijeci (nositelja i izvoditelja studija) i Odjela za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci (izvoditelja studija).

Senat Sveučilišta u Rijeci usvojio je Odluku o programu cjeloživotnog obrazovanja „Menadžment hotelske prodaje“ Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu. Radi se programu cjeloživotnog obrazovanja tj. usavršavanja s ECTS bodovima, a završetkom programa stječe se 15 ECTS bodova.

Odjelu za matematiku dodijeljena je Povelja Sveučilišta u Rijeci u povodu 60. obljetnice početka visokoškolskog obrazovanja u polju matematike za postignute rezultate u znanstveno istraživačkoj i visokoobrazovnoj nastavnoj djelatnosti te za doprinos svekolikom razvoju Sveučilišta u Rijeci.

Povelja Sveučilišta u Rijeci dodijeljena je i Odjelu za fiziku u povodu 60. obljetnice početka visokoškolskog obrazovanja u polju fizike za postignute rezultate u znanstveno istraživačkoj i visokoobrazovnoj nastavnoj djelatnosti te za doprinos svekolikom razvoju Sveučilišta u Rijeci.

U sklopu tematske točke predstavljeni su Strateški ciljevi održiva razvoja.

Skip to content