KATEGORIJE

Održana 59. sjednica Senata

19.10.2021. / vijesti / o sveučilištu

Na 59. sjednici Senata Sveučilišta u Rijeci potvrđen je trajni izbor u znanstveno-nastavno zvanje redovitog profesora  dr. sc. Sanjinu Brautu, dr. sc. Saši Vlahiniću i dr. sc. Viktoru Sučiću s Tehničkog fakulteta te dr. sc. Draženu Domijanu i dr. sc. Marini Vicelji Matijašić s Filozofskog fakulteta Naslovni izbor u trajno znanstveno-nastavno zvanje redovitog profesora potvrđen je dr. sc. Amiru Kapetanoviću s Filozofskog fakulteta u Rijeci.

Prvi izbor u znanstveno-nastavno zvanje redovitog profesora potvrđen je dr. sc. Nani Palinić s Građevinskog fakulteta, dr. sc. Marku Hadjini, dr. sc. Kristijanu Lencu i dr. sc. Tinu Matulji s Tehničkog fakulteta, kao i dr. sc. Korneliji Mrnjaus i dr. sc. Sanji Smojver Ažić s Filozofskog fakulteta.

U nastavku sjednice usvojena je odluka o dodjeli priznanja počasni profesor (honoris professor) Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Jasni Križ sa Sveučilišta Laval, Quebec, Kanada. Prof. Križ prepoznata je kroz izuzetan doprinos u istraživanju uloge mikroglije i urođenog imunosnog sustava u poremećajima mozga, posebice u odgovoru na traumu, ishemiju i neurodegeneraciju. 

Usvojena je odluka o osnivanju studijskog programa preddiplomskog sveučilišnog studija Sestrinstvo čiji je nositelj i izvoditelj Fakultet zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci.

Senat Sveučilišta u Rijeci donio je odluku i o osnivanju studijskog programa diplomskog sveučilišnog studija na engleskom jeziku – Kognitivne znanosti: Kognicija i um (University graduate study programme Cognitive Sciences: Cognition and the Mind), čiji je nositelj i izvoditelj Filozofski fakultet Sveučilišta u Rijeci.

U sklopu tematske točke, dekan Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Gordan Gledec i prodekan za znanost prof. dr. sc. Nikola Mišković predstavili su Istraživanje i model potpore istraživačima na FER-u.

Rektorica je u sklopu svog izvješća najavila održavanje sjednice Rektorskog zbora u Rijeci 28. listopada 2021.

Skip to content