KATEGORIJE

Održana 61. sjednica Senata

21.12.2021. / vijesti / o sveučilištu

Na 61. sjednici Senata Sveučilišta u Rijeci potvrđen je trajni izbor u znanstveno-nastavno zvanje redovitog profesora dr. sc. Goranu Kutnjaku s Ekonomskog fakulteta, dr. sc. Nataši Hoić Božić i dr. sc. Maji Matetić s Odjela za informatiku, dr. sc. Sanji Rukavini s Odjela za matematiku i dr. sc. Srđanu Novaku s Medicinskog fakulteta.

Prvi izbor u znanstveno-nastavno zvanje redovitog profesora potvrđen je dr. sc. Ivani First Komen s Ekonomskog fakulteta, dr. sc. Dubravku Frankoviću i dr. sc. Ivanu Štajduharu s Tehničkog fakulteta, dr. sc. Gordani Starčević Klasan s Fakulteta zdravstvenih studija, dr. sc. Vanji Travašu s Građevinskog fakulteta, dr. sc. Ani Meštrović s Odjela za informatiku, dr. sc. Romini Alkier i dr. sc. Marineli Krstinić Nižić s Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, dr. sc. Gordani Blagojević Zagorac, dr. sc. Jeleni Tomac, dr. sc. Olgi Cvijanović Pelozi, dr. sc. Svjetlani Grbac Ivanković i dr. sc. Tamari Braut s Medicinskog fakulteta.

Senat Sveučilišta u Rijeci usvojio je Odluku o dodjeli stipendija za izvrsnost studentima Sveučilišta u akademskoj godini 2021./2022. Radi se o 102 studentica i studenta, koji će za svoj izvrstan uspjeh i rad dobiti stipendiju u ukupnom iznosu od 8.000,00 kn.

Na prijedlog Akademije primijenjenih umjetnosti, Ekonomskog fakulteta, Građevinskog fakulteta i Pravnog fakulteta u potvrđene su 63 stručne baze Sveučilišta u Rijeci.

Status znanstveno-nastavne baze Sveučilišta u Rijeci dodijeljen je Poliklinici za rehabilitaciju sluha i govora – SUVAG sa sjedištem u Zagrebu.

Odlukom Senata osnovan je novi Centar za istraživanje uma i ponašanja. Djelatnost centra bit će, između ostalog, provedba psihologijskih i interdisciplinarnih istraživanja mentalnih procesa i ponašanja i zadovoljavanje nastavnih potreba u kontekstu istraživački usmjerenih oblika studija. Novi centar predstavio je imenovani predstojnik doc. dr. sc. Asmir Gračanin.

Senat je prihvatio i Izjave o prilagodbama i razvoju sveučilišnih politika i praksi u skladu s ciljevima održivog razvoja i klimatske neutralnosti.

Skip to content