KATEGORIJE

Održana 68. sjednica Senata

31.05.2022. / vijesti / o sveučilištu

Na današnjoj sjednici Senata potvrđen je izbor novih dekana sastavnica Sveučilišta u Rijeci: izv. prof. dr. sc. Darka Lončarića za dekana Učiteljskog fakulteta u Rijeci, prof. dr. sc. Lade Kranjčevića za dekana Tehničkog fakulteta u Rijeci i izv. prof. art. Hrvoja Urumovića za dekana Akademije primijenjenih umjetnosti. Mandat novim dekanima počinje 1. listopada 2022. Senat je potvrdio izbor i imenovanje Gorana Manestra, mag. oec. za novoga ravnatelja Studentskog centra Rijeka. Četverogodišnji mandat novoga ravnatelja počinje 1. lipnja 2022.

Članovi Senata usvojili su i Odluku o dodjeli priznanja počasni profesor (Honoris professor) prof. dr. sc. Philipu Kitcheru. Profesor Kitcher istaknuti je britanski filozof koji je više od 20 godina radio kao profesor na Sveučilištu Columbia, gdje mu je 2020. godine dodijeljena titula John Dewey Professor Emeritus of Philosophy. U svijetu filozofije najpoznatiji je po svojim revolucionarnim idejama o obrazovanju, moralnom napretku i funkciji znanosti u demokratskim društvima. Njegov međunarodni ugled vidljiv je u širenju granica znanosti i filozofije te suradnji s brojnim institucijama iz svijeta, među kojima je i Odsjek za filozofiju Filozofskog fakulteta u Rijeci.

Trajni izbor u znanstveno-nastavno zvanje redovitog profesora potvrđen je dr. sc. Zoranu Sušnju i dr. sc. Sanjinu Sorelu s Filozofskog fakulteta u Rijeci te dr. sc. Tomislavu Ćabovu s Fakulteta dentalne medicine. Prvi izbor u znanstveno-nastavno zvanje redovitog profesora potvrđen je dr. sc. Aleksandru Mijatoviću i dr. sc. Danijeli Marot Kiš s Filozofskog fakulteta u Rijeci, dr. sc. Ireni Glažar s Fakulteta dentalne medicine te naslovni prvi izbor dr. sc. Oliveru Vugreku s Odjela za biotehnologiju.

Senat je na današnjoj sjednici donio Zaključke kojima se uređuje daljnje postupanje u provođenju strateških ciljeva utvrđenih u Strategiji.

Skip to content