KATEGORIJE

Održana 70. sjednica Senata

28.06.2022. / vijesti / o sveučilištu

Na današnjoj sjednici Senata potvrđen je prvi izbor u znanstveno-nastavno (umjetničko-nastavno) zvanje redovitog profesora izv. prof. dr. sc. Diani Grgurić i izv. prof. art. Aljoši Brajdiću.

Senat je usvojio program cjeloživotnog obrazovanja „Moderna i praktična medicinska edukacija“ Medicinskog fakulteta u Rijeci. Radi se programu usavršavanja s ECTS bodovima.

U nastavku sjednice usvojena je i Odluka o raspisivanju natječaja za upis u 1. godinu diplomskih sveučilišnih i specijalističkih diplomskih stručnih studija Sveučilišta u Rijeci i njegovih sastavnica u 2022./2023. ak. god., kao i Odluka o usvajanju modela izvođenja nastave u akademskoj godini 2022./2023. U akademskoj godini 2022./2023. nastavu je moguće izvoditi u hibridnom obliku, pri čemu online nastava smije obuhvaćati na obveznim kolegijima do 40 % nastavnih sati, na izbornim kolegijima do 100 % nastavnih sati, dok kumulativno, na cijelom studijskom programu, obujam online izvođenja nastave ne smije prelaziti 40 % ukupnog broja nastavnih sati. Sastavnica/nositelj studijskog programa odlučuje o konačnim udjelima oblika izvođenja nastave na pojedinom studijskom programu.

U sklopu svojeg izvješća rektorica se osvrnula na održani globalni forum o demokraciji, održivosti i društvenoj pravdi. Ovogodišnji forum, održan u Dublinu s temom Higher Education Leadership for Democracy, Sustainability, and Social Justice, okupio je predstavnike akademskih institucija, predstavnike javne vlasti te čelnike lokalnih, regionalnih i međunarodnih organizacija sa zajedničkim ciljem: pružiti priliku za kritičko istraživanje i aktivno unaprjeđenje uloge visokog obrazovanja u izgradnji pravednijeg, održivijeg, demokratskog svijeta.

Tijekom lipnja održana je i konferencija YUFE LAW Rijeka, a s ciljem okupljanja svih pravnih fakulteta unutar YUFE mreže. Konferencija je okupila više od 40 predstavnika pravnih fakulteta iz zemalja YUFE partnera koji su za vrijeme radnog i protokolarnog dijela boravili i u Palači Moise na Cresu.

Novost na polju internacionalizacije na Sveučilištu je i skoro pokretanje instituta za učenje korejskog jezika i kulture, koji će svim zainteresiranim studentima i građanima omogućiti učenje korejskog jezika i kulture od izvornih govornika.

Skip to content