KATEGORIJE

Održana 74. sjednica Senata Sveučilišta

25.10.2022. / vijesti / o sveučilištu

Na 74. sjednici Senata Sveučilišta u Rijeci rektorica prof. dr. sc. Snježana Prijić-Samaržija izvijestila je članove Senata o tekućim aktivnostima Sveučilišta, s posebnim naglaskom na posjete sastavnicama s ciljem razgovora s članovima fakultetskih vijeća i drugim zaposlenicima i razmjene promišljanja o provedbi Strategije u svjetlu demografskih i znanstvenih izazova.

Izbor u trajno znanstveno-nastavno zvanje redovitog profesora/profesorice potvrđen je dr. sc. Milanu Mesiću s Odjela za biotehnologiju i dr. sc. Danieli Kovačević Pavičić s Fakulteta dentalne medicine. Izbor u naslovno znanstveno-nastavno zvanje redovite profesorice potvrđen je dr. sc. Ruži Frkanec s Odjela za biotehnologiju.  

Prvi izbor u znanstveno-nastavno zvanje redovitog profesora/profesorice potvrđen je dr. sc. Mladenu Merćepu s Odjela za biotehnologiju, dr. sc. Ani Štambuk s Ekonomskog fakulteta, dr. sc. Jerku Škifiću, dr. sc. Mladenu Tomiću i dr. sc. Tomislavu Senčiću s Tehničkog fakulteta te dr. sc. Ivani Gobin s Medicinskog fakulteta. Senat je potvrdio izbor u umjetničko-nastavno zvanje docentice Idi Križaj Leko, mag. ing. arch.

Sukladno zaključcima 4. zajedničke tematske sjednice Senata i Savjeta Sveučilišta usvojena je Odluka o osnivanju Fonda za potporu prijavama kompetitivnih znanstvenih projekata na sastavnicama Sveučilišta u Rijeci, čijim će sredstvima biti formirana ustrojbena jedinica koja će znanstvenicima na svim sastavnicama pružati potporu u prijavi i provedbi domaćih i međunarodnih kompetitivnih znanstvenih projekata. Plan rada bit će izložen na sjednici u siječnju 2023. godine.

U nastavku sjednice prorektorica za studije, studente i osiguravanje kvalitete prof. dr. sc. Marta Žuvić izvijestila je o broju upisanih studenata na preddiplomskim i diplomskim studijima u vidu demografskih izazova i promjena u interesima studenata.

Senat je prihvatio izvedbeni plan nastave prvog semestra akademske godine 2022./2023. poslijediplomskog specijalističkog studija Urbani studiji (Urban Studies), čija prva generacija s nastavom počinje 2. studenog 2022.

U nastavku sjednice Senat je prihvatio i Smjernice razvoja sporta na Sveučilištu 2022.-2025. i izgradnju infrastrukture na Kampusu. Smjernice predložene u okviru strateškog projekta pod nazivom Studenti za Sveučilište – zelena tranzicija Sveučilišta u Rijeci – provedba ciljeva održivog razvoja UN-a i europskog zelenog plana pomoći će u realizaciji projektnih prioriteta i promicati zdravlje i blagostanje.

U sklopu tematske točke prorektor za strateške projekte prof. dr. sa. Saša Zelenika održao je prezentaciju o ulozi Sveučilišta u Rijeci u regionalnom inovacijskom ekosustavu.

Skip to content