KATEGORIJE

Održana 90. sjednica Senata

19.12.2023. / vijesti / o sveučilištu

Članovi Senata primili su na znanje i čestitali na izboru redovitog profesora u trajnom izboru prof. dr. sc. Rajki Jurdana Šepić i  prof. dr. sc. Zoranu Kalimanu s Fakulteta za fiziku,  prof. dr. sc. Sanji Skočić Mihić i  prof. dr. sc. Biljani Trajkovski s Učiteljskog fakulteta u Rijeci i  prof. dr. sc. Marini Ivašić Kos s Fakulteta informatike i digitalnih tehnologija.

Analizirajući demografska, gospodarstvena i društvena kretanja, kao i stanje u visokom obrazovanju, Senat Sveučilišta u Rijeci je prihvatio zaključke donesene na Tematskoj sjednici održanoj 14. studenog 2023. o nužnosti djelovanja u smjeru zaustavljanja trenda pada broja studenata i modernizacije studija te usvojio Mjere i aktivnosti za unaprjeđenje studija i studiranja.

Na današnjoj sjednici Senata usvojena je Odluka o 3 nove nastavne baze i 24 novih stručnih baza. Na prijedlog Pomorskog fakulteta u Rijeci status nastavne baze dobili su: ACI d.d. iz Rijeke, Ericsson Nikola Tesla d.d., Zagreb i Express d.o.o. iz Rijeke, a status stručne baze: Alianca d .o .o. Rijeka, Atlas lnternational d. o. o. Viškovo, Jadranski pomorski servis d. d. Rijeka, Kermas lstra d. o. o. Pula, Manšped d. o. o. Kukuljanovo, Marina Punat d. o. o. Punat, MEP d. o. o.,Kukuljanovo, RIJEKA plus d. o. o., Rijeka, Sigma poslovodstvo d. o. o. Novigrad i Transport & Offshore Services d. o. o. Rijeka.

Na prijedlog Filozofskog fakulteta u Rijeci status stručne baze dobili su:  EDIT Rijeka, novinsko-izdavačka ustanova, Rijeka, Hrvatski kulturni dom na Sušaku, Rijeka, Hrvatski školski muzej iz Zagreba, Gradski radio d. o .o. iz Osijeka, Opća bolnica Virovitica, Peek@Poke, Rijeka, Plavi radio d. o .o. iz Zagreba, Prirodoslovni muzej Rijeka, Radio Trsat d. o. o., Rijeka, Udruga UZOR iz Rijeke te Zajednica tehničke kulture Rijeka.

Status stručne baze, a na prijedlog Fakulteta zdravstvenih studija dobio je Dom za starije osobe Kantrida, Rijeka.

Na prijedlog Tehničkog fakulteta u Rijeci status stručne baze dodijeljen je Lurssen Design Centru Kvarner d. o .o., Rijeka, IHC Engineeringu Croatia d. o. o. iz Rijeke.

Senat Sveučilišta u Rijeci donio je i uvjete za upis u prvu godinu sveučilišnih prijediplomskih, sveučilišnih integriranih prijediplomskih i diplomskih te stručnih prijediplomskih studija Sveučilišta u Rijeci i njegovih sastavnica u 2024./2025. akademskoj godini.

Usvojena je i Odluka o raspisivanju Natječaja za upis 10 studenata u I. godinu sveučilišnog diplomskog studija na engleskom jeziku Biotehnološka istraživanja znanosti o životu (Biotechnology for the Life Sciences) Fakulteta biotehnologije i razvoja lijekova u 2024./2025. ak. god. te o raspisivanju Natječaja za upis u prvu godinu sveučilišnog diplomskog studija na engleskom jeziku Kognitivne znanosti – Kognicija i um (Cognitive Sciences – Cognition and the Mind) Filozofskog fakulteta u Rijeci u 2024./2025. ak. god.

U tematskom dijelu sjednice predstavljen je projekt ”Stručna i vršnjačka potpora osiguravanju dobrobiti studenata i studentica na Sveučilištu u Rijeci – UNIRI brine”.

Skip to content