KATEGORIJE

Održana 92. sjednica Senata

20.02.2024. / vijesti / o sveučilištu

Na sjednici Senata održanoj 20. veljače 2024. prihvaćena je Odluka o usvajanju programa cjeloživotnog obrazovanja – mikrokvalifikacija pod nazivom ”Napredna računalna analitika u inženjerstvu”, čiji je nositelj Tehnički fakultet Sveučilišta u Rijeci. Predloženi program cjeloživotnog obrazovanja program je stjecanja znanja, vještina i kompetencija u okviru akreditiranih studijskih programa: Sveučilišnog diplomskog studija ”Strojarstvo” i Sveučilišnog diplomskog studija ”Računarstvo”.

Članice i članovi Senata primili su na znanje i čestitali na izboru redovitog profesora u trajnom izboru prof. art. Mladenu Mikulinu i prof. art. Siniši Majkusu s Akademije primijenjenih umjetnosti, prof. dr. sc. Dijani Detel s Medicinskog fakuteta, prof. dr. sc. Nataši Vlah s Učiteljskog fakulteta, naslovni izbor prof. dr. sc. Bojanu Resanu s Fakulteta za fiziku i prof. dr. sc. Goranu Karanoviću s Fakulteta za menadžmentu u turizmu i ugostiteljstvu.

Prihvaćena je i Odluka o broju mjesta za upis u prvu godinu stručnih i sveučilišnih prijediplomskih, sveučilišnih integriranih prijediplomskih i diplomskih studija te stručnih i sveučilišnih diplomskih studija Sveučilišta u Rijeci i njegovih sastavnica u 2024./2025. akademskoj godini.

Senat je prihvatio inicijativu razvoja UNIRI CLASS strateških mikrokvalifikacija, a poziv za iskaz interesa bit će upućen sastavnicama i znanstveno-razvojnim centrima Sveučilišta u Rijeci. Radi se o uvođenju inovativnog modela razvoja UNIRI CLASS strateških mikrokvalifikacija koji se naslanja na europski pristup mikrokvalifikacijama za cjeloživotno učenje i zapošljivost. Strateške mikrokvalifikacije bit će akreditirane kao programi cjeloživotnog obrazovanja koji relevantno odgovaraju na strateške potrebe Sveučilišta u Rijeci i zajednice. Identifikacija područja u kojima se razvija ta obrazovna ponuda povjerava se upravama sastavnica i sveučilišnim znanstveno-razvojnim centrima i to na način da predložene strateške mikrokvalifikacije omogućavaju personalizaciju obrazovnih puteva, stjecanje znanja i vještina potrebnih na tržištu rada i razvoj karijera s naglaskom na upskilling i reskilling te tako ostvaruju potencijal razvoja u atraktivne studijske programe budućnosti.

U tematskom dijelu predstavljene su Inicijative i mjere za unaprjeđenje znanstvenog rada na Sveučilištu u Rijeci u 2024. godini.

Skip to content