KATEGORIJE

Održana akcija sadnje stabala na Kampusu

03.03.2021. / vijesti / o sveučilištu

U sklopu tjedna kolektivne sadnje, koji se održava pod sloganom ”Zasadi stablo, ne budi panj!”, danas 3. ožujka 2021. na Kampusu Sveučilišta u Rijeci održana je sadnja stabala smokve. Sadnju su organizirali Studentski centar Rijeka i Sveučilište u Rijeci.

Prisustvovali su i simbolično zasadili nekoliko sadnica: ravnatelj Studentskog centra Dinko Jurjević, mr. sig., rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija i prof. dr. sc. Rajka Jurdana Šepić, predsjednica Izvršnog odbora Kampus kreativnog tima, koja je prisutne počastila i prigodnom recitacijom Lorcine pjesme Verde, que te quiero verde. Sudjelovali su i drugi djelatnici Sveučilišta, Studentskog centra, Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci, kao i podupiratelji akcije.

Danas je posađeno 17 sadnica smokve uz šetnicu između zgrada Građevinskog fakulteta i studenskih paviljona, a ukupno je do sada kroz razne ”zelene” akcije Sveučilišta u Rijeci i Studentskog centra Rijeka na Kampusu posađeno više od 100 sadnica stabala, autohtonih primorskih vrsta: lovora, smokve, trešnje, drena… U sklopu akcije nastavljeno je i s obogaćivanjem mediteranskog vrta kod studentskih paviljona.  

Skip to content