KATEGORIJE

Održana dodjela nagrada ”Realizator 2019.”

30.01.2020. / vijesti / sveučilište i društvo

Na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci 29. siječnja 2020. održana je dodjela nagrada pobjednicima četvrtog izdanja sveučilišnog case study natjecanja ”Realizator 2019”. Nagrađena su najbolja rješenja svakog od 6 poslovnih slučajeva pa je tako 41 student, odnosno 18  timova primilo novčanu nagradu u iznosu od 3 tisuće kuna za prvo, 2 tisuće kuna za drugo te tisuću kuna za treće mjesto.

Osim najboljih rješenja nagrađen je i najaktivniji tim ovogodišnjeg natjecanja i to povratnim kartama autobusnog prijevoznika Arriva za destinaciju u Hrvatskoj po vlastitom izboru. Uz ravnateljicu Zaklade Sveučilišta u Rijeci izv. prof. dr. sc. Ivu Rinčić te direktora za razvoj poslovanja edukacijskog centra STEPRI-a Nevena Tamaruta, ispred partnera projekta, dodjeli su prisustvovali i predstavnici poduzeća i institucija čije poslovne slučajeve su studenti rješavali, a to su: Nataša Grlaš, voditeljica razvoja marketinga i prodaje Arriva Hrvatske; Matej Mostarac, gradonačelnik i Biljana Maljković Jakovac, pročelnica Odjela za opće poslove i društvene djelatnosti u ime Grada Kastva; Nataša Kovačić Stilinović, direktorica ljudskih resursa Hotela Njivice; Rafaela Bačić Milun, voditeljica pravnih poslova i intelektualnog vlasništva JGL-a.

U ime Dogma nekretnina i tvrtke MEP, nagradu je uručila ravnateljica Zaklade Sveučilišta u Rijeci. Predstavnici poduzeća i institucija uz zahvale na profesionalnosti organizacije i iznimnim studentskim rješenjima, istaknuli su i želju za budućim suradnjama u sličnim sveučilišnim projektima.

Realizator je aktivnost fonda ”Studenti za društvo znanja” Zaklade Sveučilišta u Rijeci, koju provodi u suradnji sa STEPRI znanstveno-tehnologijskim parkom od 2016. godine s ciljem povezivanja akademske i poslovne zajednice. Program studentima pruža praktično iskustvo rješavanja stvarnih poslovnih izazova, razvijanje prezentacijskih vještina, stručne edukacije, umrežavanje i povezivanje s drugim kreativnim studentima te razvoj poslovnih ideja.

U 4 izdanja natjecanja ukupno je sudjelovalo gotovo 350 studenata s različitih sastavnica Sveučilišta u Rijeci te 17 poduzeća i institucija, a zaprimljeno je preko 90 poslovnih rješenja.

Više o dobitnicima možete pročitati na mrežnim stranicama Zaklade.

Fotogalerija dostupna je na Facebook stranici Zaklade.

Skip to content