KATEGORIJE

UEFA Football Law Programm

20.02.2020. / vijesti / znanstvenici

U razdoblju od 10. do 14. veljače 2020. Pravni fakultet Sveučilišta u Rijeci bio je domaćin i suorganizator druge sesije prestižnog UEFA-inog programa edukacije pravnika naziva UEFA Football Law Programme.

Riječ je o programu edukacije iz područja sportskog prava u nogometu, a namijenjen je istaknutim pravnim stručnjacima s višegodišnjim iskustvom koji dolaze iz europskih i svjetskih nogometnih saveza kao i prestižnih nogometnih klubova te uglednim odvjetnicima koji se bave zastupanjem igrača ili nogometnih klubova.

Program se odvija u četiri sesije, u pet različitih gradova, a uz Rijeku, gradovi domaćini su švicarski Nyon (sjedište UEFA-e) i Lausanne (sjedište Arbitražnog suda za sport – CAS-a), Istanbul (Turska) i Venecija (Italija).

Prvi dan programa edukacije održan je u sjedištu Hrvatskog nogometnog saveza u Zagrebu, dok su preostali dani održani u Rijeci na Pravnom fakultetu i u četvrtak, 13. veljače 2020. na stadionu i trening-kampu HNK Rijeke.

Predmetna sesija u Rijeci održana je na temu sustava transfera u nogometu, a predavači su bili ugledni pravnici iz FIFA-e, UEFA-e, Engleskog nogometnog saveza te eminentni odvjetnici i pravnici Arbitražnog suda za sport – CAS.

Potporu ovako važnom događanju za Rijeku i naše sveučilište dali su Hrvatski nogometni savez, HNK Rijeka, Turistička zajednica Kvarnera te Grad Rijeka.

Detaljnije o samom događanju možete pronaći na https://hns-cff.hr/news/21111/u-zagrebu-zapoceo-drugi-seminar-u-uefinom-programu-o-nogometnom-pravu/

kao i u videoprilogu http://www.nk-rijeka.hr/vijest/hnk-rijeka-i-pravni-fakulet-ugostili-polaznike-uefa-football-law-programa/

Skip to content