KATEGORIJE

Održana druga tribina PhD Career Cafe

30.03.2022. / vijesti / doktorska škola

U Akvariju na Kampusu Sveučilišta u Rijeci održana je druga u nizu tribina PhD Career Café u organizaciji Doktorske škole, Ureda za karijere Sveučilišnog savjetovališnog centra i Studentskog centra Sveučilišta u Rijeci. Tribina je bila namijenjena razmjeni iskustava te upoznavanju studenata poslijediplomskih sveučilišnih (doktorskih) studija svih sastavnica riječkog Sveučilišta, s različitim mogućnostima vezanim uz razvoj karijere u akademskom i neakademskom okruženju.

Tema tribine bila je mentorstvo na doktorskim studijima i mogući načini unaprjeđenja njegove kvalitete. Na tribini su vlastita očekivanja, iskustva i izazove s kojima su se susreli u ulozi mentora/ice na doktorskom studiju predstavili: prof. dr. sc. Sanja Barić, izv. prof. dr. sc. Sanja Bojanić, prof. dr. sc. Gordan Jelenić i prof. dr. sc. Alen Ružić.

Kako je istaknuto u uvodnom izlaganju prorektora za znanost i umjetnost Sveučilišta Rijeci prof. dr. sc. Gordana Jelenića, a s čime su se složili i uzvanici, privlačnost mentorstva leži u činjenici da ono obuhvaća poticanje bavljenjem znanošću, a znanost je magična, dok ujedno podrazumijeva i rad s bistrim, marljivim i pozitivnim ljudima, s visokim potencijalom za osobni razvoj.

Iznimna posjećenost i zainteresiranost prisutnih sudionika, kroz aktivno sudjelovanje u diskusiji, dodatan su vjetar u leđa i poticaj organizatorima za nastavak organiziranja sličnih događanja za doktorande i širu akademsku zajednicu.

Skip to content