KATEGORIJE

Održana konferencija „Programi Unije 2021. – 2027. – Mogućnosti financiranja i sinergija s programima kohezijske politike“

26.05.2023. / vijesti / eu projekti

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja, Ministarstvom zdravstva, Agencijom za mobilnost i programe EU, Ministarstvom kulture i medija, Ministarstvom gospodarstva i održivog razvoja, Ministarstvom unutarnjih poslova, Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo i Uredom za udruge VRH, održalo je 23. svibnja 2023. godine konferenciju „Programi Unije 2021. – 2027. – Mogućnosti financiranja i sinergija s programima kohezijske politike“ 

Na konferenciji su istaknuti dosadašnji rezultati programa te je istaknut njihov velik potencijal u novom financijskom razdoblju 2021. – 2027., kao i važnost kvalitete i relevantnosti u pripremi projekata koji će se prijavljivati za financiranje.
U panel raspravi govorilo se o sinergiji programa Unije s programima kohezijske politike i značaju pojedinih programa, dok su u drugom dijelu konferencije predstavnici nadležnih tijela, kroz prezentacije i predstavljanje primjera dobre prakse u suradnji s provoditeljima projekata, informirali sudionike o mogućnostima koje programi nude.

Na konferenciji su održana i predstavljanja programa Obzor Europa, Erasmus+, Europske snage solidarnosti, Građani, jednakost, prava i vrijednosti, Program za okoliš i klimatske aktivnosti (LIFE), EU za zdravlje, Kreativna Europa, Svemirski program Unije te Mehanizam Unije za civilnu zaštitu.

Materijali s održane konferencije dostupni su na poveznici.

Izvor: Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije

Skip to content