KATEGORIJE

Konferencija studenata sportskog prava

15.12.2021. / vijesti / studenti

U utorak, 14. prosinca 2021. u organizaciji Centra za istraživanje sportskog prava s Edge Hill University (UK) i Centra za sportsko pravo, politike u sportu i sportsku diplomaciju Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, u online je okruženju održana je Međunarodna konferencija studenata ova 2 sveučilišta o temama iz područja sportskog prava. Komparativno su obrađene teme: Pravni odgovori borbe protiv huliganizma u nogometu, Radnopravni status sportaša, Sportske ozljede i pravo: postupci povodom nehajnog postupanja, Nasilje u sportu i kazneno pravo.

Svoje su teme izlagali studenti kolegija Sports Law s IX. semestra Integriranog studija prava: Gabrijel Prpić, Iman Mrkić, Riccardo Sgardelli te Leonarda Šenvald.

Ponosni smo što su naši studenti još jednom pokazali zavidnu razinu poznavanja pravnog okvira u sportu te su podjednako kvalitetno i stručno svoje teme predstavili na engleskom jeziku kao i njihovi kolege iz Engleske. Zaključeno je da će se ova hvalevrijedna inicijative održavati svake godine jer, među ostalim, pomaže u ostvarivanju strateških ciljeva UNIRI. Ovakve su konferencije prvenstveno u interesu samih studenata čime unaprjeđuju svoje kompetencije, ali i međunarodne vidljivosti i internacionalizacije našeg Sveučilišta.

Program

Skip to content