KATEGORIJE

Održana prosinačka sjednica Senata

20.12.2022. / vijesti / o sveučilištu

Na početku 76. sjednice Senata rektorica prof. dr. sc. Snježana Prijić-Samaržija pozvala je sve članove Senata na prigodni blagdanski domjenak koji ove godine donosi i jednu novost – predavanje doc. dr. sc. Stribora Markovića s Odjela za biotehnologiju pod nazivom „Blagdanska znanost”. Rektorica je izvijestila i o održanim sastancima u sklopu YUFE-a i YERUN-a, a spomenula je i Odluku o financiranju javnih visokih učilišta u Republici Hrvatskoj u ak. god. 2022./2023., kojom će se visokim učilištima osim temeljnog financiranja materijalnih troškova osigurati i dodatno financiranje temeljeno na rezultatima.

Senat je usvojio prijedlog za pokretanje postupka dodjele počasnog zvanja professor emeritus Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Serđu Kosu, redovitom profesoru u trajnom zvanju u mirovini Pomorskog fakulteta. Usvojen je i prijedlog za pokretanje dodjele priznanja počasnog profesora (Honoris professor) Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Robertu Živadinovu, rođenom Riječaninu, vrsnom neurologu, profesoru biomedicinske informatike i voditelju Buffalo Neuroimaging Analysis Center (BNAC), svjetskog lidera u provođenju kvantitativne MRI analize u neurodegenerativnim poremećajima.

U nastavku sjednice Senat je prihvatio prijedlog za pokretanje postupka kojim bi se prof. dr. sc. Danici Kragić Jensfelt, članici Međunarodnog znanstvenog savjeta Sveučilišta u Rijeci i profesorici pri Kraljevskom tehnološkom institutu (KTH) u Stockholmu, dodijelio počasni doktorat (gradus doctoris honoris causa) Sveučilišta u Rijeci.

Članovi Senata prihvatili su prijedlog Odluke o usvajanju programa cjeloživotnog obrazovanja „Iskustveno učenje matematike” Fakulteta za matematiku.

Predstavnici Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci pozvali su članove Senata da se priključe prigodnoj akciji darivanja i pomognu u prikupljanju školskog pribora, slatkiša, higijenskih potrepština, kišobrana i plišanih igračaka za učenike Srednje škole Ivana Trnskog Hrvatska Kostajnica, ali i za riječku dječicu, odnosno korisnike dječjeg doma Tić i dječjeg doma Ivana Brlić Mažuranić u Lovranu, Caritasov dom za ženu i djecu žrtve obiteljskog nasilja te Kliniku za pedijatriju na Kantridi.

Skip to content