KATEGORIJE

Održana svečana konferencija hrvatskog predsjedanja EUSAIR-om

29.06.2023. / vijesti / eu projekti

Ministarstvo turizma i sporta u suradnji s Ministarstvom vanjskih i europskih poslova i Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije održalo je od 20. do 21. lipnja 2023. godine svečanu konferenciju kojom je obilježen početak hrvatskog predsjedanja Strategijom Europske unije za jadransko-jonsku regiju (EUSAIR-om).

Prvi dan konferencije održan je 20. lipnja u hibridnom obliku u hotelu Westin u Zagrebu. Po svečanom otvaranju hrvatskog presjedanja održana je sesija o održivom turizmu (četvrtom stupu) te potom sesija o uključivanju petog (društvenog) stupa u EUSAIR. U sklopu prvog dana konferencije održana je i sesija javne rasprave o reviziji EUSAIR akcijskog plana u svrhu utvrđivanja relevantnosti elemenata predloženog Akcijskog plana te smatraju li dionici da mogu doprinijeti provedbi aktivnosti i tema u predloženom Akcijskom planu.

Drugi dan konferencije održan je 21. lipnja uživo u hotelu Westin u Zagrebu te je uključivao konferenciju Održivi nautički turizam.

Snimku prvog dana konferencije možete pogledati na poveznici, a ovdje možete pogledati rezultate sa sesije javne rasprave, koji će biti uzeti u obzir pri izradi novog nacrta Akcijskog plana.

Izvor: Portal Strategije Europske unije za jadransko-jonsku regiju

Skip to content