KATEGORIJE

Održana travanjska sjednica Senata

21.04.2023. / vijesti / o sveučilištu

Na Kampusu Sveučilišta u Rijeci danas je održana 81. sjednica Senata. Članovi Senata primili su na znanje priopćenje Vijeća časti o odgovornoj uporabi alata umjetne inteligencije. U priopćenju, između ostaloga, stoji da se Vijeće časti, prepoznajući izazove korištenja umjetne inteligencije u obrazovanju te poštujući osnovna etička načela učenja i poučavanja, pridružuje reakcijama institucija u sustavu visokog obrazovanja te pozdravlja sve daljnje institucijske i individualne napore osoblja i studenata/ica Sveučilišta u Rijeci u odgovornoj uporabi alata umjetne inteligencije u učenju i poučavanju, uključujući dopuštenu, kritičku, informiranu i vođenu uporabu navedenih alata i poštivanje najviših etičkih načela u njihovu korištenju.

Senat je potvrdio izbor prof. art. Jasne Šikanja na umjetničko-nastavno radno mjesto redovite profesorice u trajnom izboru iz umjetničkog područja Likovne umjetnosti, umjetničkog polja Grafika. Potvrđen je i izbor prof. art. Dražena Trogrlića na umjetničko-nastavno radno mjesto redovitog profesora u trajnom izboru iz umjetničkog područja Likovne umjetnosti, umjetničkog polja Slikarstvo. Predstavljen je izvještaj o provedenom izboru prof. dr. sc. Ines Milohnić na radno mjesto redovite profesorice u trajnom izboru pri Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu (sukladno članku 56. stavku 4. Statuta).

U nastavku sjednice usvojena je Odluka o broju mjesta za upis u I. godinu sveučilišnih prijediplomskih, sveučilišnih integriranih prijediplomskih i diplomskih, sveučilišnih diplomskih, stručnih prijediplomskih i stručnih diplomskih studija Sveučilišta u Rijeci i njegovih sastavnica u 2023./2024. ak. god.

U tematskom dijelu sjednice predstavljeno je i prihvaćeno izvješće o provedbi Strategije Sveučilišta u Rijeci za 2022. godinu u skladu sa zaključkom Odbora za Strategiju.

Skip to content