KATEGORIJE

Održana tribina PhD Career Café

23.12.2021. / vijesti / znanstvenici

Održana je prva u nizu tribina PhD Career Café u organizaciji Doktorske škole, Ureda za karijere Sveučilišnog savjetovališnog centra i Studentskog centra Sveučilišta u Rijeci. Tribina je namijenjena razmjeni iskustava te upoznavanju studenata poslijediplomskih sveučilišnih (doktorskih) studija svih sastavnica riječkog Sveučilišta s različitim mogućnostima vezanim uz razvoj karijere u akademskom i neakademskom okruženju.

Na panelu su sudjelovali stručnjaci iz različitih znanstvenih područja: doc. dr. sc. Matej Fonović s Tehničkog fakulteta u Rijeci, dr. sc. Ani Gerbin sa STEP RI znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci d.o.o., doc. dr. sc. Daniela Kalafatović s Odjela za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci, dr. sc. Nermina Mehić s Filozofskog fakulteta u Rijeci te dr. sc. Damir Šnjarić dr. med. dent., Privatna stomatološka ordinacija Mirta Kučan Morall.

Panelisti su bili naši alumni Sveučilišta u Rijeci koji su u opuštenoj atmosferi predstavili studentima vlastita očekivanja, iskustva i izazove s kojima su se susreli tijekom i nakon doktorskih studija koje su pohađali u RH ili inozemstvu. Svim trenutnim i budućim doktorandima dali su jasnu poruku kako je iznimno važno vjerovati u vlastite potencijale te da je istinski interes za područje istraživanja izvrstan poticaj za savladavanje prepreka i izazova na doktorskom studiju, ali i kasnije.

Na tribini je sudjelovalo 43 sudionika, među kojima i prorektor za znanost i umjetnost prof. dr. sc. Gordan Jelenić te prorektor za strateške projekte prof. dr. sc. Saša Zelenika koji su pozdravili ovakav oblik događaja u ležernom formatu i čestitali na sinergiji i zajedničkom doprinosu svih uključenih.

Tribinu su moderirali predstojnik Doktorske škole prof. dr. sc. Igor Prpić, dr. med. i koordinator Ureda za karijere prof. dr. sc. Zoran Sušanj.

Uz organizacijsku podršku Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci druženje i razmjena iskustava nastavila se je i nakon tribine u Pogonu Trsat.

Skip to content