KATEGORIJE

Održano natjecanje u prezentaciji poslovnih ideja

23.05.2022. / vijesti / studenti

U petak, 20. svibnja 2022. u prostorima Filozofskog fakulteta u Rijeci održan je Demo-dannatjecanje u prezentaciji poslovnih ideja studenata Filozofskog fakulteta u Rijeci. Demo-dan je rezultat višemjesečnog rada studenata u suradnji s predavačima i mentorima sa STEPRI znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci.

Kroz niz praktičnih radionica, koje su bile održane tijekom travnja i svibnja, studenti su naučili kako kreativnim načinom razmišljanja pokrenuti svoju poslovnu ideju te kako ju razraditi i pretvoriti u održivi posao.

Pilot program odvijao se u sklopu projekta INNO4YUFE te je privukao više od 20 studenata koji su se upoznali sa sljedećim konceptima:

  • Kako formulirati i odabrati poslovnu ideju
  • Kako identificirati i razumjeti kupce i korisnike, njihove potrebe i okolnosti u kojima kupuju
  • Koji su bitni elementi poslovnog modela
  • Kako predstaviti vlastitu ideju
  • Proces pokretanja poslovanja i osnove financijske pismenosti

Svi timovi su odlično odradili svoje zadatke, a oni najbolji su osvojili nagrade.

Ivana Kurilić i Damjan Dušević s poslovnom idejom Feeling&Healing – Psihološko savjetovanje studenta izabrani su kao pobjednici od strane predstavnika Filozofskog fakulteta prof. dr. sc. Aleksandre Golubović i doc. dr. sc. Barbare Španjol Pandelo te su osvojili 3 karte za kazališnu predstavu koja će se održati u HNK Ivan pl. Zajca.

Maja Jugovac s poslovnom idejom ”KonFi Consulting” izabrana je kao pobjednica od strane predstavnika Studentskog zbora, Hrvoja Matrljana i Matije Rajtera te je osvojila poklon bon za kino.

Tim 3 : Marijana Gašparović s poslovnom idejom ”Platforma za prevođenje frazema” izabrana je kao pobjednica od strane predstavnika STERRI-a Borisa Goloba i Ane Janežić te je osvojila poklon bon za kupnju karata za razne događaje (koncerte, predstave, clubbing,…) .

Želimo svim studentima puno uspjeha u daljnjem radu!

Skip to content