KATEGORIJE

Okrugli stol u okviru hrvatskog predsjedanja EUSAIR-om

19.10.2023. / vijesti / gospodarstvo

U sklopu predsjedanja Republike Hrvatske Strategijom Europske unije za jadransku i jonsku regiju (EUSAIR) u Zagrebu je 18. listopada održan EUSAIR Okrugli stol o geotermalnoj energiji, vodiku i novim tehnologijama u dekarbonizaciji. Okrugli stol zajednički su organizirali Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, Agencija za ugljikovodike i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

Okrugli stol o geotermalnoj energiji, vodiku i novim tehnologijama u dekarbonizaciji dio je službenog Programa predsjedanja Republike Hrvatske EUSAIR-om, a sve sudionike Okruglog stola uvodnim su obraćanjem pozdravili državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja g. Ivo Milatić, ravnatelj Agencije za ugljikovodike g. Marijan Krpan te g. Sanjin Vlastelica, voditelj Službe za europske makroregije u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova.

Prorektorica za digitalizaciju i razvoj Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Senka Maćešić sudjelovala je u panelu Vodik – gorivo budućnosti, u kojem su također sudjelovali Stephen Taylor (Dolina vodika Sjeverni Jadran – NAHV), Giuseppe D’Alessandro (EEMAX, Italija) i Vesna Kučan-Polak (CHA, Hrvatska).

U sklopu triju tematskih panela (Budućnost geotermalne energije, Vodik – gorivo budućnosti te Nove tehnologije za dekarbonizaciju) sudionici iz Belgije, Grčke, Italije, Mađarske, Slovenije i Hrvatske imali su prilike čuti mišljenja renomiranih europskih i domaćih stručnjaka i dionika energetskog sektora te dobiti uvid u aktualnosti, trendove, promišljanja i inovativne modele i međuregionalne inicijative za primjenu tehnologija budućnosti.

PROGRAM

Skip to content