KATEGORIJE

Online konferencija Međunarodnog znanstvenog savjeta: „Visoko obrazovanje i znanost u doba nove normalnosti“

05.05.2020. / vijesti / o sveučilištu

ponedjeljak, 4. svibnja 2020. godine od 17 do 19 sati Sveučilište u Rijeci organiziralo je online konferenciju članova Međunarodnog znanstvenog savjeta Sveučilišta, naslovljenu “Visoko obrazovanje i znanost u doba ‘nove normalnosti'” koju je moderirala  rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić-Samaržija, uz asistenciju pomoćnika rektorice za međunarodnu suradnju i strateška partnerstva prof. dr. sc. Saše Zelenike.

Drago nam je da su našu inicijativu prepoznali svi članovi Međunarodnog znanstvenog savjeta – prof. dr. sc. Ivan Đikić, prof. dr. sc. Željko Ivezić, prof. dr. sc. Aleksandra Kanjuo Mrčela, prof. dr. sc. Danica Kragić Jensfelt, prof. dr. sc. Igor Mezić, prof. Vedran Mimica, prof. dr. sc. Nenad Mišćević, prof. dr. sc. Dražen Prelec i prof. dr. sc. Igor Žutić.

Pandemija koronavirusa COVID-19 radikalno utječe ne samo na naš akademski rad i život već i na našu svakodnevicu. Na Sveučilištu u Rijeci, kao i na drugim sveučilištima u svijetu, nastava se odvija na daljinu, znanstveni rad, gdje je to moguće, od kuće, a poslovni procesi reducirani su na one nužne.

U želji da aktivno doprinese promišljanju o posljedicama koje će pandemija i zastoj u radu imati kratkoročno na naš rad do kraja akademske godine, srednjoročno kroz nekoliko narednih godina u kojima ćemo pokušati nadoknaditi propušteno, kao i o dugoročnim posljedicama za cijelo društvo pa tako i za sustav visokog obrazovanja i znanosti, naše Sveučilište putem online platforme održalo je konferenciju s ciljem da pruži ekspertističke poglede, savjete i preporuke iz rakursa različitih znanstvenih disciplina i sredina u kojima djeluju članovi našeg Međunarodnog znanstvenog savjeta.

Konferenciju je pratilo preko 80 osoba u publici, članovi Senata, emeritusi, a priključili su se i riječki gradonačelnik g. Vojko Obersnel, predsjednik Savjeta Sveučilišta u Rijeci g. Mladen Pejković te predsjednik Savjeta za konkurentnost Urbane aglomeracije Rijeka g. Boris Popović.

Snimku konferencije u cijelosti možete pogledati putem linka.

Skip to content