KATEGORIJE

Osmi Impulse Festival od 6. do 12. listopada

06.10.2021. / vijesti / sveučilište i društvo

U srijedu, 6. listopada 2021. u 20 sati u Art-kinu Croatia, riječkom premijerom filma “One su tuzapočinje osmo izdanje Impulse Festivala. Upravo je to i mjesto i vrijeme susreta dva festivala. Naime, tjedan početka akademske godine obilježit će brojna događanja i čak dva festivala koja dolaze sa Sveučilišta u Rijeci. Kulturni dio programa Student Day Festivala ”susrest će se” s kulturno-glazbenom poslasticom Studentskog kulturnog centra – Impulse festivalom.

Studentski kulturni centar za SDF organizira „kulTURU“, kul šetnju uz kul vodiča po kultnim mjestima okupljanja mladih u Rijeci. Polazak je planiran u 18 sati ispred Akvarija (Kampus), a tura završava tamo gdje počinje Impulse Festival, u Art-kinu. Svi prijavljeni na kulTURU imaju besplatan ulaz na film kojim se u 20 sati službeno otvara ovogodišnji Impulse festival u organizaciji SKC-a i Distune promotiona. No osim na susretu dva festivala, UNIRI studenti i studentice mogu se prijaviti za besplatan ulaz na sva događanja koja donosi Impulse Festival!

Online prijavnicom moguće je rezervirati ulaznice za sva događanja ovogodišnjeg Impulse Festivala.

Osmo izdanje Impulse Festivala koncepcijski se nastavlja uspješna prethodna izdanja kojima je osnovni cilj promocija urbane kulture, posebno njenog glazbenog segmenta. Manifestacije koje će se odvijati tijekom trajanja festivala kroz različite medije i događaje (koncerti, filmovi, sajam, tribine, radionice) bave se glazbom koja je okosnica i poveznica festivala. Dodatna vrijednost festivala jest činjenica da su studentice i studenti dio organizacijskog tima čime stječu neprocjenjivo praktično iskustvo uz rad s profesionalcima na terenu.

Impulse Festival 2021. organiziraju Distune promotion i Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci, a financijski je podržan od strane Grada Rijeke (Odjel za kulturu), Primorsko-goranske županije, Ministarstva kulture RH, Sveučilišta u Rijeci te Zaklade Kultura nova.

Festival otvara riječka premijera filma “One su tu” u srijedu u 20 sati, a nakon projekcije u Art-kinu slijedi razgovor s redateljicom filma. Istu večer, na botelu Marina slijedi koncertni nastup nagrađivane kantautorice Sare Renar.

U četvrtak, u Tunelu, festivalski se osvrćemo na aktualnu hvale vrijednu akciju, pomoć nastradalima u nedavnim  potresima promovirajući dobrotvornu kompilaciju Healing Sounds – Croatia Earthquakes Relief Project.

Koncertni petak razdrmat će zidove The Beertije paketom riječkih bendova: Paper Tigers i Ochi dok će audiovizualni sastav ŽEN svirati na botelu Marina.

Tradicionalan sajam ploča planiran je u subotu u Kružnoj ulici od 10 do 17h, dok je vikend rezerviran i za edukativni dio festivala koji se odvija na Kampusu. Mirko Trkulja, poznatiji kao Mile Hund kroz specijaliziranu radionicu prenijet će svoje tajne DJ-inga.

Večernji subotnji program završava otvaranjem vrata Pogona kulture u uzavreloj klupskoj atmosferi. Suvremeni zvuci osamdesetih kao most između generacija donijet će pocket palma, doktor te Svemirko. Paralelno, The Beertija je domaćin kombinaciji žanrova indie post punka i instrumentalnog math rocka koje sviraju band Lelee te novi riječki band Pomelo Chess Society.

Filmom ”Jedno dobro putovanje” upoznajemo članove riječkog benda Japanski Premijeri. Uz gostovanje redateljice filma Saru Huskić i samog benda, film gledamo na velikom platnu u nedjelju u Art-kinu.

U Godini čitanja donosimo riječku promociju knjige ”Glazba za Žedno uho”. Uz neizostavne pikanterije začinjene s autentičnim foto materijalom glazbu čitamo u ponedjeljak, u Dnevnom boravku.

Festival ćemo zaključiti u utorak u The Beertiji, tribinom pod nazivom Game changer s temom pandemijskih posljedica na glazbenu industriju.

Kompletan program nalazi se u festivalskom vodiču Distune, kao i na mrežnim stranicama SKC-a.

Dobrodošli i dobrodošle!

Glazba je ove godine zaista svugdje!

PLAKAT

POZIVNICA

Skip to content