KATEGORIJE

Osnovana Volonterska mreža Sveučilišta u Rijeci

23.05.2019. / vijesti / studenti

Na konferenciji za medije, održanoj danas u ”Akvariju” Studentskog centra Rijeka na Kampusu Sveučilišta u Rijeci, osnivanje Volonterske mreže Sveučilišta u Rijeci predstavili su:

  • prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija, rektorica Sveučilišta u Rijeci,
  • Jana Ažić, voditeljica Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci,
  • Marko Luka Zubčić, stručni suradnik na projektu ”Turistička valorizacija reprezentativnih spomenika riječke industrijske baštine” i
  • Petra Šporčić, studentica i volonterka.

Sveučilište u Rijeci vjeruje u vrijednost volontiranja. Volontiranjem upoznajemo svijet izvan granica naše svakodnevice, razvijamo vještine i stječemo nove prijatelje i suradnike. Volontiranjem njegujemo odgovornost prema zajednici i razvijamo je zajedno. Studenti Sveučilišta u Rijeci već godinama volontiraju u mnogobrojnim organizacijama i događajima, uključujući i one organizirane od strane Sveučilišta ili u suradnji sa Sveučilištem – od Europskih Sveučilišnih Igri i raznih sportskih aktivnosti, preko sudjelovanja u kulturnim manifestacijama i poput Student Day Festivala, Impulse Festivala i Noći istraživača, do ekoloških i humanitarnih djelovanja. Sveučilište u Rijeci također omogućava i podržava priznavanje volonterskih aktivnosti u Dopunskoj ispravi o studiju.

Ove godine, u sklopu projekta “Turistička valorizacija reprezentativnih spomenika riječke industrijske baštine” (financiranog u sklopu Europskog fonda za regionalni razvoj, Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija”), Sveučilište u Rijeci osnovalo je i Volontersku mrežu UNIRI. Njena je svrha, uz sistematizaciju administrativnih poslova vezanih uz volontiranje na Sveučilištu, prvenstveno efikasnije komuniciranje volonterskih prilika  studentima. Društvene mreže Volonterske mreže UNIRI vode studenti volonteri, razvijamo odnose s volonterskim projektima izvan Sveučilišta, i promoviramo volontiranje tijekom studiranja kao mogućnost za sudjelovanje u građenju zajednice, profesionalni razvoj te upoznavanje različitih prilika i ljudi.

Osnivanje Volonterske mreže jedna je od aktivnosti koje Sveučilište u Rijeci provodi u sklopu projekta ”Turistička valorizacija reprezentativnih spomenika riječke industrijske baštine” financiranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija”. Putem javnog poziva Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije za provedbu spomenutog projekta osigurano je 68.891.606,18 kn bespovratnih sredstava dok njegova ukupna vrijednost iznosi 81.339.442,05 kn.

Skip to content