KATEGORIJE

Otvoren 2. poziv u okviru programa Interreg Europa

22.03.2023. / vijesti / eu projekti

U okviru programa međuregionalne suradnje Interreg Europa otvoren je drugi poziv na dostavu prijedloga.

Poziv je strukturiran oko jednog međusektorskog prioriteta, posebnog cilja Interrega „Bolje upravljanje suradnjom”. To znači da korisnici mogu surađivati na svim temama od zajedničkog značaja u skladu s njihovim regionalnim potrebama, sve dok to spada u djelokrug kohezijske politike, odnosno ciljeva politike EU-a za razdoblje 2021. – 2027. (Pametnija, Zelenija, Povezanija, Socijalnija i Europa bliže građanima, te bolje upravljanje provedbom politika regionalnoga razvoja).

Projekti u sklopu programa Interreg Europa okupljaju organizacije iz različitih zemalja u Europi koje zajedno rade na zajedničkom pitanju regionalnog razvoja. Prve tri godine projekata (“temeljna faza”) posvećene su razmjeni i prijenosu iskustva među sudionicima u projektu kako bi se poboljšali instrumenti politike kojima se bavi projekt. U četvrtoj i zadnjoj godini („faza praćenja”), regije se uglavnom usredotočuju na praćenje rezultata i utjecaja suradnje.

Vrijednost poziva iznosi oko 130 milijuna eura iz EFRR-a uz stopu sufinanciranja do 80%.

Prihvatljivi prijavitelji su:

  • Tijela javne vlasti,
  • Javnopravna tijela,
  • Privatne neprofitne organizacije.

Kako bi bile prihvatljive u drugom pozivu, podnesene prijave moraju osigurati da su četiri područja u nastavku zastupljena u partnerstvu s najmanje jednim projektnim partnerom:

  • Sjever: Danska, Estonija, Finska, Njemačka, Latvija, Litva, Norveška, Švedska;
  • Istok: Austrija, Bugarska, Češka, Mađarska, Poljska, Rumunjska, Slovačka, Slovenija;
  • Jug: Hrvatska, Cipar, Grčka, Italija, Malta, Portugal, Španjolska;
  • Zapad: Belgija, Francuska, Irska, Luksemburg, Nizozemska, Švicarska.

Poziv je otvoren do 9. lipnja 2023., do 12 sati. Sve relevantne dokumente vezane uz Poziv možete pronaći na sljedećoj poveznici.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije organizira informativni dan za otvoreni poziv.

Informativni dan će se održati 3. travnja 2023. godine u Hotelu Sheraton u Zagrebu s početkom u 10.00 sati. Dnevni red možete preuzeti ovdje. Radni jezik je hrvatski.

Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje, prijavite se putem online prijavnog obrasca do 31. ožujka 2023. do 12.00 sati. Broj sudionika je ograničen te će se prijave zatvoriti čim se popune sva slobodna mjesta.

Za sve dodatne upite vezano uz sudjelovanje možete se obratiti Nacionalnoj kontakt točki za Program međuregionalne suradnje Interreg Europe: pavle.plamenac@mrrfeu.hr.

Skip to content