KATEGORIJE

Otvoren je natječaj MAPS za švicarske bilateralne projekte

05.04.2024. / vijesti / CPP

Hrvatska zaklada za znanost (HRZZ) objavila je obavijest o otvaranju natječaja Multilateral Academic Projects (MAPS). Cilj natječaja je podržati istraživačku suradnju između znanstvenika sa sjedištem u Švicarskoj i njihovih kolega u Bugarskoj, Hrvatskoj, Mađarskoj, Poljskoj i Rumunjskoj, a podržat će se projekti u trajanju od 3 do 4 godine u svim znanstvenim područjima. Natječaj je objavljen temeljem drugog Švicarskog doprinosa odabranim državama članicama Europske unije za smanjenje ekonomskih i socijalnih nejednakosti unutar Europske unije. Uz MAPS program, iz drugog Švicarskog doprinosa HAMAG BICRO raspisuje natječaj EUROSTARS namijenjen malim i srednjim poduzećima.

Na natječaj kojega objavljuje Švicarska zaklada za znanost (SNF), prijavljuje se švicarski istraživač uz najmanje dvije istraživačke grupe iz dvije partnerske zemlje (Bugarska, Hrvatska, Mađarska, Poljska i Rumunjska). Kako bi se olakšalo umrežavanje istraživača iz navedenih zemalja, razvijen je alat za umrežavanje koji se nalazi na ovoj poveznici Home Module (uefiscdi-direct.ro).

Prijave na natječaj prima i vrednuje Švicarska zaklada za znanost (SNF). Rok za pred-registraciju švicarskog istraživača koja uključuje i imenovanje suradnih istraživačkih grupa je 1. svibanj, a za prijavu punog projektnog prijedloga 1. srpanj 2024. HRZZ-u je za prijavu na natječaj potrebno dostaviti Administrativni obrazac (generira se iz EPP sustava), Financijski plan i Obrazac Potpora Organizacije do 2. srpnja 2024. u 17 sati kroz EPP sustav. Maksimalni iznos koji može biti dodijeljen istraživačkoj skupini iz pojedine države je 350.000,00 CHF.

Za potporu prijavi na natječaj dostupni su sljedeći izvori:

Webinar SNSF-a koji će se održati 11. travnja s početkom u 14 sati

Svečano predstavljanje programa Research Programme Croatia (moguće i online sudjelovanje uz obveznu registraciju) u organizaciji HRZZ-a i HAMAG BICRO-a u petak, 12. travnja 2024. s početkom u 9,30.

Skip to content