KATEGORIJE

Otvoren Natječaj SKC-a

04.01.2021. / vijesti / studenti

Otvoren je Natječaj Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci za (su)financiranje studentskih projekata iz kulture i umjetnosti u 2021. godini.

Na Natječaj se mogu prijaviti studentice i studenti Sveučilišta u Rijeci ili studentske udruge upisane u Registar studentskih udruga i drugih organizacija na Sveučilištu u Rijeci. Prijave se podnose putem online aplikacije, pristupom na www.natjecaj.skc.uniri.hr, a detaljnije su informacije dostupne na mrežnoj stranici SKC-a.

Cilj ovog Natječaja je potaknuti studentice i studente na provođenje većeg broja kulturno umjetničkih aktivnosti na njihovim matičnim sastavnicama te javnim prostorima uopće. Ovogodišnjim se Natječajem posebno potiče prijava projekata na sveučilišnom Kampusu i razvoj suvremene sveučilišne kampus-kulture (oslikavanjem murala – posebice betonskih površina unutar fakulteta, izložbe na vanjskim izložbenim panelima; glazbena događanja).

Kao i proteklih godina, financirat će se projekti koji uključuju najmanje jednu od sljedećih aktivnosti produkcije, prezentacije, distribucije i medijacije programa u kulturi i umjetnosti: produkcije i izložbe vizualnih i novomedijskih umjetnosti, književne večeri, filmske projekcije, produkcije i izvedbe kazališnih predstava i performansa, koncerti ozbiljne, jazz i popularne glazbe, razgovori s umjetnicima, kustosima, kulturnim radnicima…, edukacijski programi (radionice, predavanja…), umjetničke intervencije u javnom prostoru Kampusa i sl., povezivanje kulturnih aktivnosti s procesima učenja i s istraživačkim procesima u području društvenih i humanističkih znanosti, produkcija umjetničkih radova (film, intermedijalni radovi, glazba, književnost, časopisi s temama iz kulture i umjetnosti,…), diplomski / završni rad te ostali projekti iz kulture i umjetnosti.

Rok za prijavu projekata je 24. siječnja 2021!

Facebook poveznica.
Mrežna poveznica.

Skip to content
Pitaj me!
Virtualna sova URI