KATEGORIJE

Otvoren prvi Poziv Interreg Euro-MED 2021.-2027.

24.02.2022. / vijesti / eu projekti

Danas je objavljen prvi Poziv na dostavu projektnih prijedloga unutar programa transnacionalne suradnje Interreg Euro-MED.

Od tri prioriteta Programa, koja su objavljena na predstavljanju u prosincu 2021. godine, prvi Poziv će biti namijenjen trećem prioritetuboljem upravljanju (eng. MED governance), a financirat će se dva tipa projekata:

  • Thematic Community Projects (TCP) – projekti koji blisko surađuju sa svim  korisnicima Euro-MED tematskih projekata (projekata financiranih u sklopu prvog i drugog prioriteta), kako bi promovirali rezultate tih projekata, poticali i olakšali iskoristivost rezultata te omogućili povezivanje i sinergiju između financiranih projekata, kao i prijenos rezultata projekata na druga područja i dionike;
  • Institutional Dialogue Projects (IDP) – projekti koji podržavaju učinkovitu suradnju svih dionika u područjima misija Euro-MED programa. Ovim projektima je cilj poboljšati uvjete za prijenos projektnih rezultata u praksu i javne politike, uz poboljšanu koordinaciju s dionicima unutar i izvan Euro-MED područja.

Predviđeno je financiranje četiri TCP projekata te četiri IDP projekata, od čega u sklopu svake vrste projekata jedan projekt za svaku od misija Euro-MED programa.

Predviđeni početak aktivnosti je u studenom 2022. godine,  a rok za završetak projektnih aktivnosti je 30. lipanj 2029. godineStopa sufinanciranja iznosi 80%. Projektno partnerstvo mora činiti najmanje 6 država iz programskog područja, a koordinator projekta može biti javno tijelo ili tijelo koje je subjekt javnog prava.

Rok za dostavu je 1. lipanj 2022. godine u 12 sati, a svim potencijalnim prijaviteljima su na raspolaganju službene mrežne stranice Programa i prezentacija na kojima se može pronaći više informacija o samom Pozivu.

Sve zainteresirane pozivamo da se pridruže nizu webinara koji se održavaju sa ciljem poticanja projektnih prijavitelja na pisanje projektnih prijava vezanih uz upravljanje.

Redom, to su:

Projektni prijedlozi će se prijavljivati putem e-platforme JEMS, a više informacija o platformi, uključujući i video vodiče, možete pronaći na poveznici.

Također, za sva pitanja na raspolaganju je i nacionalna kontakt točka, g. Marko Opančar iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije (marko.opancar@mrrfeu.hr).

Skip to content